Egyiptom [frissitve]

Kicsit visszamegyek időben azoknak a kedvéért akik nem követik szorosan a családi dolgainkat.

Kati már többször csinált olyat, hogy anyukáját elvitte utazni. Ez úgy mond ajándék, meg ilyenkor kettesben vannak. Így voltak Prágában meg Majorkán. Most is együtt utaznak. Egyiptomban. Gondolom senkinek a figyelmét nem kerülték el az események amik ott történtek eddig. Már mikor innen indult akkor is tudtuk, hogy az internetet lekapcsolták ott és mobil hálózatokat is leállították. Ez történt csütörtökig. Figyeltük a híreket de ott csak az látszott, hogy rengeteg ember van az utcán és nagyon hangosak. Aztán jöttek olyan képek, hogy a rendőrség be avatkozott. Könnygáz felhő mintha csak a 2006-os magyar eseményeket látnánk arab kiadásban ami itt egy nem kicsit fokozó jelző.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: család Egyiptom utazás Kommentek: 1 hozzászólás

Egér táska

Ahogy az régen olvasható volt Katinál, kapott egy iPodot. Ez történt két hónappal ezelőtt. És emlegette, hogy majd megkéri anyukáját, hogy varrjon neki egy tokot. Ez történt másfél hónapja. Vettünk egymásnak ajándékképen egy varrógépet karácsonykor (egy hónapja). Gondolom kezd már alakulni miről szól ez az írás.

Szóval elültetődött a gondolat a fejemben és nekiláttam a kivitelezésnek. Viszont nem szeretek félmunkát végezni ezért komoly anyagokból akartam megcsinálni. Ez nem egyszerű mivel sehol nem mérnek le neked egy 10x20 centis darabot semmilyen matériából. Így kénytelen voltam bőven túlméretezett mennyiségeket beszerezni, mint később kiderült: szerencsére. Mit mondjak maradt bőven. Aztán ott volt még az is, hogy láttam régebben egy műsort amiben bőrből valami ülést csinált valaki és nagy szép domborításokat varrt bele. A dolog egyszerű, vágj ki egy darab kemény, gumis szivacsot a kívánt formára varrd körbe és máris domborodni fog. Gondoltam ez semmiség ezt én is meg tudom csinálni. Volt is itthon ilyen anyag, így hát nekiláthattam a dolognak. Pár dologgal azonban nem számoltam. Ehhez képest a végeredmény nem lett rossz. Nézzük is meg aztán elmesélem a többit.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: varrás Kommentek: 1 hozzászólás

Karácsonyi ajándék

Nem ez nem egy elkésett írás. Ez nagyon is aktuális. Na de hol van már a tavalyi karácsony kérdezheti bárki. Nekünk konkrétan még tart. Bizony még mindig nincs lezárva a dolog, mert bár ma megkaptuk a karácsonyi ajándékunkat egy ajándék amit otthonra szántunk még mindig itt van. Ez csak a jövőhéten megy haza Katival.

Persze az ajándékot nem most kaptuk meg de mivel akkora volt (ezt majd látni fogod), hogy esélytelen bőröndbe tenni ezért ki kellett szállíttatni. És most ért ide. Kati ma ügyelt és nélküle nem akartam kipróbálni ezért csak annyit mondhatok, hogy külsérelmi nyomok nélkül. Csak annyit csináltam, hogy lehántottam a külső csomagolást, ezt:

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: ajándék karácsony konyha Kommentek: 1 hozzászólás

Hétvége

Az elmúlt hétvégéről akarok egy kicsit mesélni, kicsit késve.

Nagyon úgy indult, hogy egymást fogjuk nézni itthon vagy legfeljebb az esőt az ablakon keresztül. Ez nem egy jó szórakozás bár van mit csinálni itthon bőven azért nem szeretünk bezárva lenni. Ennek megfelelően bele-belemartunk egymásba, ez, hogy úgy mondjam természetes. Már olyanokat mondogattunk, hogy akármilyen idő van, akármi és bármennyire esik vasárnap futni megyünk.

Még a diás próbálkozás utózöngéje gyanánt, akartam tenni egy utolsó próbát azzal a szkennerrel ami itt volt nálam. De egy dia erejéig nem akartam lehozni ezért felmentünk a szomszédhoz, hogy ugyan szkennelné be a legnagyobb felbontásban, hogy lássuk végleg lehet e ezzel kezdeni valamit avagy sem. Erre a válasz: nem. De most nem ez a lényeg. Ha már ott voltunk megkérdeztük nincs e kedvük átjönni egy mozi est erejéig. Kiderült, hogy mér elígérkeztek kártyázni az utcában levő másik magyar házhoz. De megállapítottuk, hogy a mozi estéket bizony jó lenne feleleveníteni. Tavaly nagy sikere volt. Vissza kocogtunk a vackunkba, majd kisvártatva csöngött a telefon, hogy nincs e kedvünk kártyázni menni mert a meghívás immáron kiterjedt ránk is. Tulajdonképpen bármihez lett volna kedvünk ami nem itthon történik. De ez a kártyázás nagyon jó volt. Remek hangulatban marháskodva múlattuk az időt. Viszont ott van egy baba. Ezért relatív korán eljöttünk. Hazafelé ballagva újra felmerült a közös filmezés ötlete és megállapítottuk, hogy nekünk még nincs késő, nem úgy mint a babának tehát egy gyors vacsora (ki-ki a saját vackában) és mehet a filmezés. Amúgy a White Out-ot (Vakitó fehérség) néztük ami egy képregény adaptáció (jegyezd meg ezt a szót, hogy adaptáció). A filmről sok jót én sem mondhatok, egynek elmegy kategória. Közben még megegyeztünk Gabival, hogy ha nem esik akkor vasárnap jön velünk futni.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: film futás mozi szomszédság Kommentek: 0 hozzászólás

Katonai felmérések

Magyarország területén az 1700-a évek vége és az 1800-as évek során több katonai felmérés is zajlott. Ezek tulajdonképpen felmérési és térképezési munkák. Csak mint mellékszál említem meg, hogy ezek során létesítettek országos főalappontot a Velencei-hegységben 1875-ben. De az a 3. felmérés során volt én pedig a másodikról szeretnék itt értekezni.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: google Magyarország talált Kommentek: 1 hozzászólás

Szülinapi videó

Már régóta terveztem, hogy nem csak a képeket próbálom megmenteni, hanem azt a videót is ami Apám 60. születés napján készült. Tulajdonképpen kész csoda, hogy még használható, és létezik még olyan eszköz ami képes befogadni a kazettát és lejátszani azt, ha belegondolunk, hányféle formátum jött majd ment is az elmúlt évtizedekben. Végül is most, a karácsonyi otthonlétünk adott lehetőséget arra, hogy összekapcsoljam a laptopomat a videomagnóval és bedigitalizáljam ezt a felvételt.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: család szülinap videó Kommentek: 3 hozzászólás

Karácsonyi menet

Az idei karácsony nem volt olyan megterhelő mint jó pár az utóbbiak közül. Ez köszönhető annak, hogy most relatív sok időt töltöttünk otthon és bár elég sok helyre mentünk, sokakat látogattunk meg, maradt idő henyélésre pihenésre. Sőt még arra is, hogy egyik nap kimenjünk a Naplás-tóra, kihasználván a szokatlanul tartós és kemény hideget illetve a következményeképpen a tavon kialakult jeget. Nem voltunk egyedül.

naplás-tó télen

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: ajándék állatok futás karácsony Kommentek: 2 hozzászólás
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo