Bakancs

Az időjárásra és az ő kiszámíthatatlansága okán úgy döntöttünk, hogy hozunk haza bakancsot. És mivel mindig sakkozunk a súllyal ezért természetesen a könnyű edzőcipő ment a bőröndbe és a bakancs a lábra. Végül is nem is emlékszem mikor jöttünk ilyen könnyű bőrönddel tehát felesleges volt az elővigyázatosság. Így indultunk Gatwickre. Nagyon nem is bántuk, hogy nem az edzőcipő van rajtunk mert pár mérföldre a reptértől egyszer csak fel kellett venni a fűtést, érezhetően hidegebb volt a  reptér környékén. Sőt láthatóan, ugyan is ott rendesen volt még hó. Szerencsére ez már nem gátolta a forgalmat így szépen be chekkoltunk és mentünk a biztonsági ellenőrzéshez. Már otthon mondtam Katinak, hogy számítson rá, hogy a bakancsot jó eséllyel levetetik velünk. Szépen felpakoltam a szalagra és mutattam a csajnak, hogy bakancs van rajtam és kérdeztem, hogy levegyem-e. Mivel ezzel a mozdulattal léptem egyet a kapu felé ezért csak intett, hogy menjek, nem fontos. Persze a kapu becsipogott, bár jó eséllyel nem e miatt, hanem a nadrágomon levő sok fémgomb lehetett a bűnös. Persze a bakancsot le kellett vetni és visszavitték egy körre a röntgenbe. Ezzel semmi gond, akár én is lehetnék a cipőbombás terrorista és ezt meg kell akadályozni. Lépjünk túl a dolgon, visszakaptam a bakit és felvettem majd összemarkoltam a cuccaimat a szalagról és elindultunk a váróba. Kettőt sem léptem és valami furcsát éreztem a talpam alatt. Lenézek és az a furcsa a bakancs talpa volt.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: cipő karácsony repülés utazás Kommentek: 1 hozzászólás

Érdemes figyelni

Ezt mindenképpen meg akartam mutatni mert én nagyot néztem amikor láttam. A film elején egy percig semmi nem történik ezért onnan indítom. És a végén sincs semmi, ne nézd végig. De ami közte van az figyelemre méltó. Fogalmam sincs már hol találtam,  jó pár napja itt van megnyitva a böngészőmben, hogy post legyen belőle.

A cím teljesen leírja a lényeget:

Írta: Feri Címkék: videó Kommentek: 0 hozzászólás

Karácsony

Bizony ide már megérkezett a karácsony. Ez persze azért van így mert holnap hajnalban utazunk haza. Lesz majd ott is karácsony de ide csak most tud jönni. Persze mivel nem leszünk itt ezért nem csaptunk nagy ügyet a dologból. Egy picike fenyőfácska ami évről-évre ugyan az, na és persze az ajándékok. Illetve azoknak az a része amit mi adunk egymásnak. felelős blogolóként meg is örökítettem a fát az ajándékokkal:

A bontogatást:

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: ajándék csomag karácsony Kommentek: 0 hozzászólás

Kórház?

Anyámmal beszélgettem a minap és valahogy eszébe jutott egy régi felvétel amit valószínűleg én mutattam neki annak idején és felemlegette. Már félálomban eszembe jutott, hogy biztos elő lehet ezt keresni. 10 másodpercbe telt, már az első találat listában benne volt. Rengeteg hasonló kering a neten, biztos mindenki ismer több ilyet. De ha valaki figyelmét elkerülte volna akkor jöjjön ez a klasszikus darab:

Írta: Feri Címkék: vicces Kommentek: 0 hozzászólás

DIA

Nem rég nekiálltam a  (talán) nyáron kihozott diák szkennelésének. Nem lehat azzal vádolni, hogy elkapkodtam a dolgot. Tologattam magam előtt mert egy borzasztó unalmas, agyölő és elég nagy meló. Joggal tartottam tőle. Eltöltöttem vele nagyjából két délutánt és végül is úgy tűnik hiába.

A történet elég messzire nyúlik vissza. Anno elég hosszadalmas melóval feldolgoztam az összes papír képet. Ezek után nyilvánvalóan jött az ötlet, hogy a diákat is meg kéne menteni az öregedéstől és főleg attól, hogy egy fiókba zárva, soha elő nem véve haszontalanok legyenek. El is kezdtem a dolgot a diavetítőnkkel, de hamar kiderült, hogy nem járható út mert nem egyenletes a megvilágítása és így a befotózott kép is különböző csúnya világos és sötétebb folttal terhes lesz. Ráadásul a lámpa is kiégett a vetítőben. Talán szerencsére mert lehet, hogy folytattam volna úgy a dolgot, más megoldás nem lévén. De jött egy fordulat az ügyben mert Krisztián talált egy szkennert. Pontosabban nem ő találta ha jól emlékszem de egyszerűen megdobták vele én meg kölcsönkértem lévén volt hozzá dia feltét.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: képek Kommentek: 0 hozzászólás

Reklám

Pár hónappal ez előtt láttam ezt a reklámot. Itt Angliában ment a TV-ben. Egy angol ügynökség(Ogilvy) csinálta egy amerikai cégnek (UPS). Akkor próbáltam elkapni de mindig lemaradt az eleje. Végül is így nem akartam feltenni ide, de megmutattam Krisztiánnak és Gabinak. Ők egyből rájöttek, hogy mi az érdekes benne. Kíváncsi vagyok mindenkinek ilyen egyértelmű lesz e.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: reklám videó Kommentek: 2 hozzászólás

Tél

Azt már megírtam, hogy milyen problémákat okoz errefelé a havazás. De van a dolognak kellemesebb, szebb oldala is. És hogy ne múljon el nyomtalanul a hó itt van bizonyítéknak pár kép, hogy ebben a szezonban volt hó Angliában. Nem is kevés.

Kati munkába megy a friss hóban:

Kati munkába megy

Gyalog ment mert kocsival nem tudott volna, az így nézett ki:

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: tél természet Kommentek: 0 hozzászólás

Ajándékok

Nemrég voltunk otthon. Ez azért is jó mert kaptunk egy csomó ajándékot. Kati megírta a saját részét most következzen amit én kaptam. Nem sorolom fel tételesen, legyen itt helyette egy kép amin jól látszik minden.

A túró rudi azóta elfogyott, a mikulás csokik ma lesznek sorra véve, a sajtszeletelő szeletel, a könyvet még nem mertem elkezdeni mert az súlyos időzavart okozna, viszont a sütőforma működéséről van bizonyítékom.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: ajándék kenyér könyv Kommentek: 0 hozzászólás

Hóhelyzet

Helyzet van. Sok hóval. A hó errefelé mindig meglepi az embereket és felelősöket. Pedig lassan megszokhatnák. Amióta Angliában élünk ez már a sokadik "rendkívüli" havazás. Ilyenkor szinte megáll az élet. Leállnak a szállítások, vonatok vesztegelnek, repülőtereket zárnak le, bezárnak az iskolák és (részben emiatt) az emberek nem mennek be dolgozni mondván rendkívüli helyzet van. Pedig csak esik a hó. Most nagyjából 10 centinél tartunk. De ez elég ahhoz, hogy megálljon a közlekedés az autópályákon és úgy általában az utakon. Vagy legalábbis vészesen lelassul a haladás.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: Anglia természet Kommentek: 1 hozzászólás

Costes

Az előző postban már ígértem, hogy írok bővebben róla. A Costes ugye az első és egyetlen magyar Michelin csillagos étterem. Amennyire tudom Prágában van még egy a volt keleti blokkból. Azt egyelőre ne reméljük, hogy több csillagos éttermünk lesz egyhamar, mert pl. három csillagos étteremből összesen 54 van a világon. Lehet azon vitatkozni, hogy mennyire mértékadó egy ilyen rendszerezés. Eleve az éttermek jó részébe el sem jutnak az étel ellenőrök. Aztán ott van az "ízlések és pofonok" rendszer is. Magyarán ami neked jó lehet, hogy nekem nem.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: étterem Magyarország Kommentek: 0 hozzászólás
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo