Szekrény

Pontosabban szekrények. De van előzmény is, kezdem azzal.

Elég nagy rumli volt a hálószobánkban. Egy ideiglenesre tervezett, költség kímélő megoldás ragadt be. És az évek során megszoktuk. De ahogy szaporodtak a cuccok egyre tarthatatlanabbá vált a helyzet. Amikor vettük az ágyat elég sokáig keresgéltünk mert mindenképpen olyat akartunk ami alá lehet pakolni. És pakoltunk is. Viszont így szinte takaríthatatlanná vált az ágy alja. Erre találtuk ki azt, hogy rakjuk zárható valamikbe az ágy alatt levő dolgokat akkor nem porosodnak és a dobozokat könnyedén ki tudjuk húzni és lehet takarítani az ágy alját. Na meg az sem lett volna baj ha a ruhaakasztó alól is pár dolgot el tudunk rejteni.

Ugye ez érthető a kép láttán. Kati tehát rengeteg szabadideje lévén nekiállt körülnézni az Ikea oldalán pakolós dobozok ügyében. Ezek a hálószoba résznél vannak. És megakadt a szeme egy szekrényen. Itt Angliában az Ikea az olcsó (relatív). £69-ért ez meg kimondottan lopás. Elkezdtük rágni a dolgot meg méregetni, hogy hova férne. Egy bárhova de az csak fél megoldás lenne a fél falra. Kettő meg nem fér be rendesen bár elsőre úgy tűnt de sajnos közbe jött egy fűtéscső amit nem számoltunk bele az első mérésbe. De mégis kettő kell. Akkor legyen kettő lesz ami lesz. Konkrétan az lett, hogy félig eltakarta a lámpa kapcsolót és egy konnektort ami ezáltal nem használható. De idáig még el kellett jutni és ez elég fárasztó út volt.

Ami először szombaton az Ikeába vezetett. Persze azt nem lehet úgy megúszni, hogy csak azt veszi az ember amiért odament tehát a kezünkben egy fa vágódeszkával, hálós lábosfedővel és edény alátéttel elmentünk a raktár részbe, hogy felcsípjük a szekrényeket. Az Ikea nem árul zsákba macskát. A neten is fent van, hogy mekkora a csomag és milyen súlyú. De az csak egy szám. Viszont amikor megemeltük kiderült, hogy k... bitang nehéz. Még úgy is, hogy két csomag volt egy szekrény. Még itthon gondosan lemértük, hogy befér e a Hondába. Láttuk, hogy ha lehajtjuk a hátsó ülést és előre toljuk az utas ülést akkor éppen elfér. Mondjuk ez nem meglepetés mert ilyen módon a Hondába minden befér. Félelmetes méretű az a gép. Eddig jó. Itt van kocsiban a ház előtt. Na de fel is kéne hozni. Nos az itteni lépcsőket nem zongora szállításhoz alakították ki. Konkrétan a kanyarban egy kicsit fel kellett állítani. És mindezt négyszer ugye. Említettem már, hogy nehéz?

Előtte persze rámolás. Gyakorlatilag fel kellett robbantani a hálószobát, hogy legyen hol összeszerelni és persze cél terület is üres kellett, hogy legyen.

Szusszantunk egyet amibe egy gyors vacsora is belefért. Tényleg gyors volt mert akartuk bontani a dobozokat és szerelni. Tudtuk, hogy eltart egy darabig két szekrény feltámasztása. Végül 6 órakor álltunk neki a lényegi szerelésnek és akkor azt a célt tűztem ki, hogy 8-ra legyen meg. Elég idealista hozzáállás de végül is elég jól haladtunk a dologgal. Ebben nagy szerepe volt, hogy a másodiknál már nem kellett nézni a leírást és mivel kicsit párhuzamosan haladt a két darab ezért szinte mindig tudtunk mind ketten csinálni valamit. Itt éppen térdig szekrényben.

A hátlap felszegelése amihez adtak egy nagyon ügyes műanyag sablont, hogy a szög pontosan a kívánt vonalba kerüljön a oldalában. Ez a képen nem látható.

A második darabnál már konkrétan folyt rólunk a víz pedig még az ablak is nyitva volt és éppen nem tombol kint a kánikula.

A háttérben látható dolgokat azóta elnyelte a szekrény. Meglepő méretű belülről ami itt az ajtók hiányában még jól látható.

Minden jónak vége lesz egyszer. Végül is fél 10 körül álltak a szekrények.

Az ajtókat még igazítani kell de azzal várok egy kicsit míg beállnak a helyükre. A jobb oldalon jól megfigyelhető a félig eltakart kapcsoló és konnektor. Nagyjából ekkorra teljesen kész voltunk az erőnkkel. Előzőleg gondoltam, hogy majd jól leírom azon melegében a dolgokat de ennek a közelébe sem jutottam. De nem baj mer így beszámolhatok rögtön arról is, hogy bepakoltunk. A cél az volt amikor már a szekrény volt a vásárlólistán, hogy kicsit kulturáltabban oldjuk meg az akasztós ruhákat és a polcokról is tűnjenek el a ruhaneműk. Nos a szekrény felszippantotta az összes ruhát a cipőket az ágy alól a holmikat és így csak bő félig van tele. Zseniális. Rend lesz a hálószobában! Eltudom rakni a szerszámokat az ilyen-olyan dobozba szortírozott alkatrészeket és még szerintem akkor is bőven marad hely. Bár nem félek attól, hogy nem találunk hamarosan oda is valamit. Elég gyűjtögetősek vagyunk.

Még van pakolni való, de gondolom mindenki tisztában van azzal, hogy ilyenkor a több éve nem látott darabok fölött elmereng az ember mielőtt egy részüket kukára a többit pedig bedobozolva pár évre újra feledésre ítél. Na meg elmentünk futni is. Világosban, jó ideje újra. És jó ideje lett mind kettőnknek. Ja és egész jó időnk lett volna ha nem kezd csöpörögni a negyedtávnál (nincs több jó idős mondani valóm). Elvitt egy csomó időt a konyha is de ezt Kati már leírta. Még van 1-2 óra pakolás és el lehet engedni Rumbát a hálószobában és ő majd befejezi a dolgot.

Írta: Feri Címkék: lakás szerelés vásárlás Kommentek: 1 hozzászólás
Share on Tumblr
 
Anya 2010. Nov. 12. 19:25
ezek igazi szekrények én azt hittem hogy valami gyengébb minóségü valamik nem volt leárazás?
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo