Hóhelyzet

Helyzet van. Sok hóval. A hó errefelé mindig meglepi az embereket és felelősöket. Pedig lassan megszokhatnák. Amióta Angliában élünk ez már a sokadik "rendkívüli" havazás. Ilyenkor szinte megáll az élet. Leállnak a szállítások, vonatok vesztegelnek, repülőtereket zárnak le, bezárnak az iskolák és (részben emiatt) az emberek nem mennek be dolgozni mondván rendkívüli helyzet van. Pedig csak esik a hó. Most nagyjából 10 centinél tartunk. De ez elég ahhoz, hogy megálljon a közlekedés az autópályákon és úgy általában az utakon. Vagy legalábbis vészesen lelassul a haladás.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: Anglia természet Kommentek: 1 hozzászólás

Costes

Az előző postban már ígértem, hogy írok bővebben róla. A Costes ugye az első és egyetlen magyar Michelin csillagos étterem. Amennyire tudom Prágában van még egy a volt keleti blokkból. Azt egyelőre ne reméljük, hogy több csillagos éttermünk lesz egyhamar, mert pl. három csillagos étteremből összesen 54 van a világon. Lehet azon vitatkozni, hogy mennyire mértékadó egy ilyen rendszerezés. Eleve az éttermek jó részébe el sem jutnak az étel ellenőrök. Aztán ott van az "ízlések és pofonok" rendszer is. Magyarán ami neked jó lehet, hogy nekem nem.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: étterem Magyarország Kommentek: 0 hozzászólás

Két hét tömören

Két hete nem írtam. Szánom-bánom. De be kell látni jó mentségem van rá. Volt ugye ez a hét, esélyem sem volt semmi értelmeset írni. A hét vége felé lettem újra használható. Akkor jött a pakolás, majd másnap indulás a reptérre és onnan Magyarországra. Éjjel érkeztünk Másnap délelőttre Apám csinált nekünk programot (az is megérne egy postot de sértődés lenne belőle). Még eközben a Budapesti lakásban raktuk helyre az ablak csere okán szétpakolt szobát. Délután félájultan mobil netet intéztünk. Ennek köszönhető, hogy most tudok írni. Majd teljesen ájultan ajándék nézegetés karácsonyra mert 23-án jövünk csak és akkor már nem lesz erre idő. Aztán vissza Katiékhoz egy össznépi vacsorára. Ezután simán tudtam aludni. Másnap reggel vissza a Révész utcába és folytatni a pakolást. Ez ment kora délutánig amikor is vágtatás Zsuzsához aki arról ismer szélesebb körökben, hogy bőrgyógyász. Ő átnézte a februárban leltárba vett anyajegyeimet. Nem hiányzik egy sem. Majd elhűlt a könyököm környékén levő száraz bőr láttán és írt fel rá kenőcsöt. Ezt kiváltottuk a szemközti patikában és vágtatás Csabihoz a balesetire ahol reméltem, hogy tud időt szakítani a lassan használhatatlan bal könyökömre. Tudtunk váltani pár mondatot majd rohant vissza a betegeihez. Ez nem jött össze. Ezután már nem volt más dolgunk mint el Katiékhoz ahol fürdés, öltözés mert este Anyámmal szülinapi vacsora a Costesben. Erről majd külön post remélhetőleg. 1 órakor tettük ki Anyámat majd vissza Katiékhoz. Ájulás. Utánna egy kicsit csendesebb reggel. Majd indulás. Kati Balatonra én vissza a lakásba, hogy befejezzem a rendrakás rám eső részét. Este találkozás Zsuzsával és Noémival akik egy sajtszeletelővel (kértük) és fűszerekkel illetve tetemes mennyiségű turórudival rótták le hálájukat, hogy vendégül láttuk őket. Majd vissza hozzánk és immáron ténylegesen befejeztem a rendrakást. Közben megtaláltam a keresett kottákat is. Már csak nem kéne itthon felejteni. Este jött a hír, hogy Csabi mégis vár holnap reggel fél 7-kor, hogy lecsavarja a könyökömet és jó irányba tegye vissza. Szuper! Úgyhogy most alszom 5 és fél órát és indulás a Balesetibe. Utána irány Velence, na ott talán tudok fújni egyet.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: ablak család étterem Magyarország utazás Kommentek: 0 hozzászólás

Bútorozás

A hétvégén szekrényeztünk. Ez olyan jól sikerült, hogy fellelkesedtem. Történt ugyanis, hogy megláttam, hogy valaki a kuka mellé támasztott egy polc maradványt. Szép hosszú lécek, csomó jó faanyag. Nem vagyok híve a valamire jó lesz címszó alatt összeszedni más levetett cuccait. Viszont látva ezt a remek faanyagot elindult a fantáziám. Mivel a lakásban a szekrény megjelenésével látványos rendezettebb kép kezdett kialakulni, gondoltam fokozom ezt még egy kicsit. Még a házban laktunk amikor a cipő elhelyezésre egy olcsó megoldást választottunk. Vettünk egy olcsó kis szőnyeget és arra raktuk le a cipőket. Amikor az bekoszolódott akkor cseréltük és mostuk. Ez ott jól működött és megszoktuk. Aztán átjött ez ide a lakásba is. Nem volt vele komoly gond de azért elég sok helyet elfoglalt az előszobából azzal, hogy két sorban álltak rajta a cipők. Ezen terveztem segíteni. Felhoztam a polcot és szétszedtem. Sokáig nézegettem, hogy melyik részéből mit tudnék csinálni. Méregettem, mérlegeltem, majd kialakult a fejemben a terv. Előszedtem a szekrényből a szerszámos dobozokat és a fúrót. Fúrtam, faragtam és ez lett belőle.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: futás lakás szerelés Kommentek: 1 hozzászólás

Valószerűtlen véletlenek

Már jó régen voltak itt a vendégek, meg is írtam, de most csak egyikőjükről lesz szó. Egy elég érdekes részlet kimaradt. Most pótolom ezt a tartozást.

Sokan tudják meg le is írtam, hogy Zsuzsával milyen kapcsolatban voltunk. A szomszédainkról Gabiról és Krisztiánról is írtam már. Ha kimarad itt lehet keresgélni. Jöjjön tehát a történet.

A doveri vár megnézése után Canterbury felé vettük az irányt a vendégekkel. Mivel tudom, hogy nem érdemes visszamenni az autópályára, viszont a kis utakat arra azért még nem ismerem, ezért a GPS-hez fordultam. Ez nálam egyúttal a telefonom is. Mivel Kati előzőleg érdeklődött, hogy éppen hol vagyunk, mit csinálunk ezért a telefonfunkció abból is a favoritok menü volt a képernyőn amikor elakartam indítani a GPS-t. Zsuzsa éppen mellettem ült (váltogatták egymást Noémival), nézte, hogy mit csinálok. És hirtelen felkiáltott amikor meglátta a Hamza nevet a kijelzőn:

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: szomszédság vendégség Kommentek: 1 hozzászólás

Szekrény

Pontosabban szekrények. De van előzmény is, kezdem azzal.

Elég nagy rumli volt a hálószobánkban. Egy ideiglenesre tervezett, költség kímélő megoldás ragadt be. És az évek során megszoktuk. De ahogy szaporodtak a cuccok egyre tarthatatlanabbá vált a helyzet. Amikor vettük az ágyat elég sokáig keresgéltünk mert mindenképpen olyat akartunk ami alá lehet pakolni. És pakoltunk is. Viszont így szinte takaríthatatlanná vált az ágy alja. Erre találtuk ki azt, hogy rakjuk zárható valamikbe az ágy alatt levő dolgokat akkor nem porosodnak és a dobozokat könnyedén ki tudjuk húzni és lehet takarítani az ágy alját. Na meg az sem lett volna baj ha a ruhaakasztó alól is pár dolgot el tudunk rejteni.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: lakás szerelés vásárlás Kommentek: 1 hozzászólás
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo