Defekt

Ez részben még otthoni történet. A cím egy kis magyarázatot követel azoknak akik nem abban az értelemben veszik amiben az angolok. Magyarul a defekt az jó eséllyel az autó gumijának hibáját jelenti. Az eredeti értelme viszont mindenféle hiba. Van, hogy magyarul is használjuk így de akkor mindig hozzá van toldva az, hogy minek a defektjéről van szó. De még így sem gyakori. Nem is tudok csak erőltetett példát, inkább hagyjuk.

Itt viszont két eredeti értelemben vett defektről lesz szó. Az első amit még az indulásunk előttre datálódik az majdnem a magyaros értelemben vett defekt. Történt ugyanis, hogy Katival jártuk körül a ház előtt a kocsikat és számolgattuk az ilyen-olyan sérüléseket amikor is észre vette, hogy elég csúnyán néz ki a egyik gumi. És ezt meg akartam mutatni. Főleg mert sikerül egy jó képet csinálni ahol jól látszik a "defekt" az az a hiba.

Ennek orvoslása egyszerű volt mert egyik délután elmentem a gumishoz és ott némi pénzért cserébe kaptam az első kerekekre szép új abroncsokat.

Ami miatt ez a poszt ide kerül az a második történet. Kalandos kalymnosi érkezésünk estéjén miután másra már nem volt időnk úgy döntöttünk, hogy elmegyünk futni. Kimértem egy 10 kilométeres távot és elindultunk le a lépcsőn amikor éreztem, hogy valami van a cipőmben ami kicsit szúr. Gyorsan lekaptam de nem találtam semmit. Szinte csak párat léptem mikor újra éreztem, hogy még mindig ott van. Mondom ennek fele sem tréfa, most már alaposabban megnéztem a cipőt és amikor megnyomogattam ott ahol éreztem a dolgot kiderült, hogy van valami a cipő bélése alatt, valami kemény és relatíve nagy, éles dolog. A nagyot úgy értsd, hogy nem egy kis tüske vagy valami hasonló. Egyszerűen nem lehetett hozzáférni mert az egyik oldalról a bélés a másikról meg a cipő felsőrésze takarta. Sikerült addig nyomogatni, mire olyan helyre került ahol nem zavarta a futást. Hazaérkezés után nekiestem, hogy kiszedjem, de a nyomorult be volt épülve a szivacsba és szinte nem lehetett elmozdítani. Ha egy kicsit sikerült arrébb lökdösni akkor a következő mozdulatra visszaugrott. Végül addig tépkedtem a bélésen keresztül, hogy sikerült az egyik szellőző lyuk közelébe tornászni. De ez belekerült vagy negyed órába. Itt azonban megakadt a folyamat mert a még mindig eltakarta egy darab bélés. És ekkor sebészi beavatkozásra került sor. Kati előkapta a tavalyi balesetünk okán magával hozott egyszer használatos készletet és az egyik csipesszel elkezdtem kifeszegetni a lyukon. A csipesz többszörösen elgörbül, mire sikerül a félig a cipőn kívülre tornászni, de még egy vékony bélés réteg ekkor is fedte. Végül ennek megbontásával sikerül kivarázsolni ezt:

Egy darab kavics a maidstonei utcánkból. Pontosan tudom mert sikerült már cipővel sok ilyet felvinni a lakásba. Hogy hogyan került a cipőmbe a két bélés réteg közé, az rejtély, eléggé gyenge lábakon álló teóriák vannak csak rá. Így telt az első kalymnosi napunk estéje. És még a cipő is megúszta, bár sokáig már nem tart mert jó pár száz kilométer benne van már, sajnos cserélni kell nem sokára.

Írta: Feri Címkék: Európa futás Görögország utazás Kommentek: 1 hozzászólás
Share on Tumblr
 
Anya 2010. Oct. 16. 07:40
ide már csak egy tenyérjós kellene
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo