A fal

Tegnap aránylag egyszerű napunk volt, már persze hozzánk mérve. Azt már előre eldöntöttük, hogy mászással kezdjük a napot. Így is tettünk. Eléggé meglepődtünk amikor a falhoz értünk mert az előző napihoz képest amikor is csak mi ketten voltunk a falnál, lényegesen nagyobb nyüzsi volt. Több kocsi is állt már az út mellett, és jó pár mászó volt a kis falak alatt. Aztán szerencsére kiderült, hogy ebből a relatív sok emberből csak kettő mászó a többiek pedig csak akkor másztak, ha ők ketten megmásztak egy utat és benthagyták nekik a kötelet. És életünkben talán előszőr mi voltunk a jó mászók. Nem voltak útban mert a gyengébb utakat mászták. Nagyon jól ment a mászás és sokat is másztunk. Elégedetten hagytuk ott a falat. A visszafelé úton pár száz méterre a mászóhelytől van egy kis kávézó. Már nézegettük előtte is és most nem volt kérdés, hogy bemegyünk egy frissítőre. A hely nagyon aranyos és ennek oka a két öreg akik viszik illetve a macsekok akik mindig levesznek minket a lábunkról. Nem tudtunk ellenállni a helyi tortáknak és láthatóan Kati tortájára több jelentkező is volt.

De nagyon aranyosan csak nézte ahogy szép komótosan eltűnik a torta a tányérról.

Ezután jött a strandolás. A helyi mászók világosítottak fel minket, hogy van itt egy olyan strand ami különleges érdekességgel bír. Tudni illik, hogy teknősök használják tojás rakásra. Ezt muszáj volt megnézni. A hely kis hibája, hogy vagy egy óra kocsival a szállásunktól és az út nagy része föld út, abból sem a legjobb. Kicsit bosszankodtunk mert jártunk már arra. Pár száz méterre onnan fordultunk vissza előzőleg igaz akkor nem strandot kerestünk hanem hazautat a hegyről lejövet. De visszamentünk. Hamar meg is találtuk a helyet és valóban ott voltak a teknős fészkek. Kati rakott fel képet. Strandoltunk, kibámészkodtuk magunkat de el kellett jönni, mert sötétedésben tilos ott tartózkodni. Ezzel az eljövetel volt némi gond. Ugyan is az egyik földútnál hamarabb kanyarodtunk el. És éreztük, hogy ez nem pont olyan út amin jöttünk de nem gondoltuk, hogy elsimított földutak szövevénye van arra felé. El töltöttünk egy kis időt mire kb belőttem, hogy merre lehetünk és megtaláltam azt az utat ami kivitt a hazafelé tartó főbb útra. Kati addigra már meg volt győződve, hogy ott fogunk éjszakázni. Megérdemeltük a vacsorát. Ami megint csak bőre sikeredett. De benyomtuk a fagyit is a kb 30 fokra tekintettel.

A mai nap a főváros volt becélozva és kis napozás után fel is kerekedtünk. Nem igazán tudtuk mit akarunk megnézni ott. Kis ország még kisebb fővárosa. Egy fontos jellemzőjét ismertük, miszerint ketté van osztva török és görög részre és a kettő között ENSZ terület, hogy ne öljék egymást. Gondolom ez régebben jelentőséggel bírt. Nagyon hamar találtunk parkolót és céltalanul csatangolni kezdtünk a városban. És esküszöm minden terv nélkül pont abba az utcába sétáltunk be ahol pár éve gyalogos átkelőt nyitottak a két városrész között. Nagyon fura érzés volt állni egy sétáló utcában egy határállomás előtt.

Nicosia Lefkoszia

Persze egyből Berlin jutott eszembe. Bizony én még láttam a berlini falat. Nem kis tanakodás után úgy éreztük megnézzük a másik oldalt. Mivel láttuk, hogy áramlanak át az emberek ez kivitelezhetőnek tűnt. És egy kis időre kimentünk Európából mindenféle értelemben. Most jövök rá, hogy idén már másodszor. Ez nem volt a marokkói mércével egzotikus de egyes helyeken beugrott a marakeshi főutca. Császkáltunk egy kicsit még a falon túl majd a falon innen is és hazaindultunk. Nagy döbbenetünkre az autópálya egy szakaszán jó kis eső nyomait láttuk. Egy vacsi volt még a program mivel ez az utolsó esténk Cipruson. A többit már otthon irom meg.

Írta: Feri Címkék: Ciprus Európa utazás Kommentek: 1 hozzászólás
Share on Tumblr
 
Anya 2010. Oct. 03. 07:14
csak sikerült mind kétfél fővárosban otthagyni a lábnyomotokat
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo