Meze

A meze egy ciprusi étel. Egyik legfőbb jellemzője, hogy beteg lesz tőle az ember. Legalább is mozgásában erősen korlátozott. Így jártunk mi is tegnap este. De elötte még elmentünk megnézni a mászóhelyeket, egy részt, hogy tényleg megtaláljuk-e őket (lásd Finale), és hogy mászható-e számunkra. Örömmel konstatáltuk, hogy az egyik hely nagyon könnyen megtalálható és egy-két napra nyújt számunkra is szórakozást. A másik hely keresésével viszont elég jól elütöttük a délutánt. De végül is meg lett. Nem tudom, hogy műsorba iktatjuk-e mert fogynak a napok amit még Cipruson tölthetünk ebben a nyaralásban. Persze azért is ment el így a tegnapi nap, mert problémás a korán kelés. Ciprus ugye a +2 órás időzónában van. Ami azt jelenti, hogy alapból 2 órával később van itt mint ahol mi kelni szoktunk. Súlyosbító körülmény, hogy viszont hogy ennek az időzónának is a keleti szélén. Talán mond valamit, hogy Szentpétervárral egy vonalban vagyunk csak szerencsére jóval délebre. Korán kel a nap így korán kéne nekünk is.

Így ebbe a napba már csak a vacsora egy kis úszás a medencében és a vacsora fért.

Na igen a vacsora. A meze. Amikor megkérdeztük, hogy mi az a meze akkor valami olyasmi hangzott el, hogy egy csomó féle kaja, húsok főleg. Helyi specialitás ki kell próblni. Aztán kihoztak egy-egy pita szerűséget meg egy tálban kenőcsőket, és egy kis edény salátát. Néztem, hogy mivel fogunk mi jól lakni, biztos félreértettük a leírást. Mindegy elkezdtük. Gondoltam a pita elég nagy azért éhes csak nem maradok. Amikor már majdnem elfogyott a pita (a kenőcsök elég felejthetők voltak) akkor jött egy tál, benne egy fej gomba egy kis sonka szeleten valami sajt féle sütve. Remek, ez már ízlett és kezdtem jól lenni. Ekkor megjelent egy edény benne valami pörkölt szerű egyértelműen finom cucc. Kezdett kerekedni a szemünk. De toltuk rendesen. Megjelent egy tál rajta 1-1 saslik, 1-1 kis kolbászka és sültkrumpli. Itt már erősen szemezgetünk, pedig nagyon finom volt. Sok maradt belőle. Ekkor tették le az asztalra a tálat 1-1 szelet bárány sültel. Szinte hozzá sem tudtunk nyúlni. És nem értettük rendesen, hogy azt mondták, hogy finis(vége) vagy fish(lesz még hal is). Féltem. És akkor megindult a pincér az iránynkba egy hatalmas tállal és galád módon csak az utolsó pillanatban fordult a melettünk levő asztal felé. Ez a meze. Alig bírtunk megmozdulni utána.

Még ma reggel is éreztük a tegnapi vacsora utóhatásait, de aztán erőt vettünk magunkon, összeszedtük a motyót és elindultunk mászni. Sikerült egy nagyon jót mászni. A hely nagyon jól kiépített. A biztosítási pontok nagyon jól elhelyezve. Szóval ezzel nem zavart, lehetett a mászásra koncentrálni és sikerült is egy számomra elég nehéz utat megmásznom. Kimondottan jó érzés volt, hogy jól ment. Nem könnyen, ez már nem az a fokozat nekem, hanem biztosan. Jól szórakoztunk és elégedetten jöttünk el. És időben, így tudtunk strandolni is. Végre megtaláltuk a strandoló helyünket is. Kis öböl sehol senki csak a tenger, a homok és sziklák körülöttünk.

Jó sokáig maradtunk ott.

A tegnapi vacsorából okulva ma csak a KFC-be mentünk és hoztunk egy kis vödör csirkét. És abból is hagytunk, ott van a hűtőben. Így több időnk is maradt estére. Láthatóan ki is használtam.

Írta: Feri Címkék: Ciprus Európa utazás Kommentek: 2 hozzászólás
Share on Tumblr
 
Anya 2010. Oct. 02. 10:57
Ismeritek a történetet három éhes diák be megy vendéglőbe kapnak bablevest kolbasszal csülókkel amikor jóllatak kihozzák a turós csuszát és amikor már mözdulni se tudnak a súlt malacot
Anya 2010. Oct. 03. 07:07
a bárány sültet sajnálom!Csábitó ez sima homokos part
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo