Meze

A meze egy ciprusi étel. Egyik legfőbb jellemzője, hogy beteg lesz tőle az ember. Legalább is mozgásában erősen korlátozott. Így jártunk mi is tegnap este. De elötte még elmentünk megnézni a mászóhelyeket, egy részt, hogy tényleg megtaláljuk-e őket (lásd Finale), és hogy mászható-e számunkra. Örömmel konstatáltuk, hogy az egyik hely nagyon könnyen megtalálható és egy-két napra nyújt számunkra is szórakozást. A másik hely keresésével viszont elég jól elütöttük a délutánt. De végül is meg lett. Nem tudom, hogy műsorba iktatjuk-e mert fogynak a napok amit még Cipruson tölthetünk ebben a nyaralásban. Persze azért is ment el így a tegnapi nap, mert problémás a korán kelés. Ciprus ugye a +2 órás időzónában van. Ami azt jelenti, hogy alapból 2 órával később van itt mint ahol mi kelni szoktunk. Súlyosbító körülmény, hogy viszont hogy ennek az időzónának is a keleti szélén. Talán mond valamit, hogy Szentpétervárral egy vonalban vagyunk csak szerencsére jóval délebre. Korán kel a nap így korán kéne nekünk is.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: Ciprus Európa utazás Kommentek: 2 hozzászólás

Ciprus

Kati már megírta az első napot. Pár dolgot azért hozzátennék. A kocsi nagyon gáz. Ütött kopott, nyekereg, a belső tere málik pár helyen és meg voltam győződve, hogy pár kilóméter után darabjaira hullik. Szerencsére nem így történt. A másik dolog, hogy alig készülnek fényképek. Ciprus nagyon kopár. Ha van is egy szebb részlet az előtérbe odatolakodik valami száraz koró kupac ami erőssen csökkenti a fényképezési ingeremet. Holnap talán többet mozgunk és akkor remélhetőleg belefutunk valami fotótémába. Ez ahhoz mérve érdekes, hogy minden útunkon rengeteg kép készül. Pedig a hely érdekes és  jó lenne visszaadni valahogy a hangulatát. Persze nem kell félreérteni. Nagyon jól érezzük magunkat. A szállás kultúrált. Erről már készült kép és majd fel is teszem ide nem sokára. De ez főleg azoknak jó akik nem akarnak mást csak élvezni a meleget és nem csinálni semmit. Ahogy látom itt sokan még a tengerhez sem mennek le, csak ide a medencéhez.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: Ciprus Európa utazás Kommentek: 0 hozzászólás

Goodwood

Érzékelhetetlen, elmondhatatlan, leírhatatlan. Mégis megpróbálom valahogy. Bár azt sem tudom hol kezdjem, mert a történet valahol egy évvel ezelőtt kezdődött ezzel a cikkel. Csikós Zsolt írásait imádom. Főleg amikor nem autó tesztet ír. Élvezetes még azoknak is, akiket amúgy hidegen hagy a benzin szag vagy dörgő kipufogó. Talán Karotta írásait kedvelem még ennyire. Aztán jött ez a cikk. Nagyjából itt vethettem fel Katinak, hogy el kéne menni. Párhuzamosan azzal, hogy felhívtam a figyelmét az újabb remek olvasmányra. Amennyire visszaemlékszem nem sokat hezitáltunk mert jó ajánlók voltak az írások. Elkezdtük nézegetni a hivatalos oldalt és amint lehetett jegyet rendelni szerét ejtettük. Az árak láttán letettünk az egész hétvégés programról és csak szombatra neveztünk be. Akkor még nem tudtuk miből maradunk ki ezzel.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: Anglia csikós_cikk Goodwood szomszédság Kommentek: 5 hozzászólás

Vendégek

Nagyon rég nem írtam. Ennek számos oka van. Egyik például az, hogy vendégek voltak nálunk. Velük szaladgáltam minden felé. Ez nem panasz, mert szeretjük a vendégeket. És eddig mindenkivel sikerült valami újat felfedezni. Közben még volt Goodwood és egy takonykór is, előbbiről írok hamarosan, mert nagy élmény volt. Utóbbit simán kihagytam volna.

Zsuzsa és Noémi egy hetet töltött nálunk. Voltunk szokásos helyeken: Dover és a fehér sziklák, a doveri vár, Canterbury, Windsor, London, Cambridge. Az egyik extra viszont pont Londonban volt de ezt már Kati megírta. Most már kíváncsi lettem Jamie másik vendéglőjére. Remek indok, hogy Londonba menjünk amit úgy is szeretünk.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: Anglia London vendégség Kommentek: 0 hozzászólás

Újabb gadget

Megint gyarapodtunk egy elektromos nem háztartási eszközzel. De ez most nem impulzus vásárlás volt, jó régóta érett, hogy kell egy ilyen. Az ok az, hogy volt olyan pillanat amikor kettőnknek együtt 5 mobil internet előfizetése volt. Aki a környezet ismeretében az gondolná, hogy ebben én vagyok a fő ok az erősen téved.

Tény, hogy a iPhone 4-esemhez tartozik egy mobil előfizetés ami egyben mobil net is, de ezzel nincs mit csinálni, így lehetett megvenni nem olyan drágán és lássuk be, egy iPhone net nélkül nem sokat ér. De, hogy jön ki az 5 mobilnet? A helyzet nem olyan rég még közel sem volt ennyire vészes. Kati iPhonejához is tartozott egy mobil net, és pár éve, névnapjára kapott egy mobil netet, mivel sokszor bevitte a munkahelyére a laptopját és ott is akart netezni. Szóval ha kivesszük az én iPhonomat akkor Katinak volt 1 vagy 2 előfizetése attól függően, hogy éppen mennyire kellett neki az internet. Aztán lett mindkettőnknek iPadja. És ahhoz szintén tartozik 1-1 kártya, és volt olyan pillanat a közelmúltban, hogy az összes mobil előfizetés élt. Ezen kellett változtatni. Erre született meg ez az eszköz.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: iPad internet iPhone Kommentek: 2 hozzászólás

Videók

Ez egy nagyon egyszerű poszt lesz. Írni is meg olvasni is. A tartalmat mindössze 3 darab videó képviseli.

Időbeli sorrendben az első még Írországban készült az utolsó napon. Nem hiszem, hogy említettem volna írásban vagy szóban de nagyon sokat mosolyogtunk az ottani gyalogátkelők jelzőlámpájának a hangján. Ez ugye arra szolgál, hogy a látás problémások is tudják mikor jelez szabadot a túloldali lámpa. Na de igen érdekes szignált választottak. Lássuk.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: Írország szülinap vendégség videó Kommentek: 2 hozzászólás

Útburkolati jelek

Nagyon sokat mérgelődtünk azon, hogy a ház előtt levő kevés parkolóhelyet mennyire nem képesek okosan kihasználni a szomszédok. Vannak extrém esetek is, de legtöbbször azon lehet morgolódni, hogy egy kocsival két helyet foglalnak el. És mindezt merő figyelmetlenségből. Tényleg elég sokat rágódtunk már ezen.

Elhatároztuk, hogy javítunk a helyzeten. A legproblémásabb rész a ház előtti három kocsinyi hely szokott lenni amit néha egy kocsi meg egy motor foglalt el. Ezért gondoltuk segítséget adunk a gyengébb képességűeknek és bejelöljük, hogy hova kell állni helyesen. Mérlegeltük, hogy milyen módszerrel tegyük ezt. Felmerült a festékszóró is mint lehetőség de végül is az ecset és időjárás álló festék lett a befutó. De elég drágák ezek a dolgok így sokáig kerülgettem a festékes bödönöket a barkácsáruházban meg minden olyan helyen ahol ilyesmit árulnak. Végül találtam nagyon olcsón ecsetet ez lényeges mert biztos volt, hogy egy ilyen akció után megy a kukába és elfogadható áron festéket. Ezzel már önmagában elment egy csomó idő. Aztán meg nem akarózott nekiállni mert féltem, hogy hogy veszi ki magát, hogy én csak úgy összefestegetem az úttestet. De aztán megint többször egymás után rosszul parkolt valaki és ez megadta a lökést. Kati kértem, hogy hozzon bentről valami erős karton dobozt, ebből csináltam sablont. És nekiálltunk. Íme az eredmény.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: szomszédság Kommentek: 4 hozzászólás
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo