Irány: haza

Reggel már tervünk sem volt, csak homályos elképzelésünk, hogy miként fog alakulni a mai nap. Persze ez időjárás függő is volt. Biztos pont csak annyi volt, hogy ma közelebb kell kerülni Dublinhoz mert holnap délutánra van kompjegyünk és ma reggel még nagyon messze ébredtünk onnan.

Reggeli közben megállapítottuk, hogy alkalmas az időjárás a szabadtéri programokhoz. És a Killarny tavat még meg kellett rendesen nézni. Némi egyeztetés után délnek vettük az irányt és egy alkalmasnak tűnő helyen leparkoltunk és egy jó nagyot sétáltunk a tó parton. Nem esett de a nap sem sütött, a fényképek így csak dokumentum értékűek, esztétikailag nem méltók ide. Pedig nagyon jól néz ki a hely. Bizonyíték képpen itt ez a fótó. Kellően elfáradtunk, így visszaültünk a kocsiba és előadtam, miszerint én láttam egy utat a tóparti hegyeken keresztül. Mi lenne ha arra mennénk? Egyikünket sem kell sokat biztatni, ha lehetetlen helyre kéne menni, így nekivágtunk. Előtte még azonban megálltunk a Ladies Viewnál amit Viktória királynő udvarhölgyeiről neveztek el akik egy királyi látogatás alkalmával megálltak itt és csodálták a kilátást. Tényleg remek rálátás van a kisebb tavakra. De az időjárás továbbra sem kedvezett a fotózásnak. Innen már tényleg a hegyek felé kanyarodtunk. Kati ecseteli egy kicsit az utat és a rajta való haladást. De megérte a látvány miatt.

Killarny

Ilyeneket láttunk és végre érdemes volt fotózni. De minden jónak vége szakad egyszer, és kiértünk a hegyek közül és Dublin irányába kanyarodtunk. Nem csak azért mert oda akarunk jutni időben, hanem útba ejtettük Cashel-t. Ez elég kicsi város, de van egy szép nagy kastélya. Az angolban a castle azaz kastély szó valójában a várakat takarja és amit mi kastély alatt értünk arra a palace azaz palóta szó van forgalomban. Nem kevés autózás után értünk be a városba és a főutcán ez a látvány fogadott.

cashel ireland

Ház, ház, vár, ház, ház ... Így egymásba épülve. Mint később kiderült ebben a toronyban egy szálloda üzemel, és ennek később még lesz jelentősége. Itt Írországban a látványosságok nagyon jól megtalálhatók, már ha kiépítettek, mert messziről jelzik az ismert barna táblákkal a helyes irányt. Így egy fölösleges kanyar nélkül megtaláltuk a kastélyt.

Cashel Rock Ireland

A kép magért beszél. Szerencsére sikerült olyan nézőpontot találni ahonnan egyetlen állvány sem látszik mert éppen újítják fel az épületet. Van is miért. Alaposan körbemászkáltuk, majd kiérve száz lépést sem tettünk és már meg is találtuk a szállásunkat. Itt villám gyorsan lepakoltunk és elindultunk, hogy valami vacsora után nézzünk. És akkor láttam meg, hogy belvárosi váracska-hotelnek vendéglő része is van. Kati ír pörköltet akart enni de ez sehol nem volt az étlapon így beültünk a többihez képest nem drága vár étterembe. És nagyon jót vacsiztunk ott miközben a tévében ír foci ment amiről még életemben nem hallottam. Ez nem is csoda gyakorlatilag nem űzik Írországon kívül. Amikor megkérdeztem egy hely arctól, hogy mi ez a sport teljes természetességgel vágta rá, hogy foci és amikor bátorkodtam megjegyezni, hogy ismereteim szerint a focit lábbal játsszák (ezért is hívják labdarúgásnak) szintén azonnal jött a válasz, hogy "és kézzel". Nem akartam vitatkozni, viszont megint tanultam valamit.

Holnap reggel már irány újra Dublin. Itt még megkísérlek szerezni egy Guinness-es pólót, és utána késő estig kompozás majd gurulás haza.

Írta: Feri Címkék: Írország utazás sport természet Kommentek: 1 hozzászólás
Share on Tumblr
 
Anya 2010. Jul. 25. 19:39
Gazdag befejező program!
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo