Állatok sörrel

Most én vagyok az aki miatt később kerül fel ez az írás. Egyszerűen kihasználjuk az időt és késő van mire hozzájutok, hogy írjak.

Kati elég jól összeszedte, a második napot. Én inkább csak képekkel támasztom alá az ott írtakat.

Kezdjük először a tigris idomítással.

A tigris valódi, nem plakát. Na jó van köztük egy üveg fal.

Ez az emlegetett lemúr.

A tigris nem fürdik, hanem  a kajájáért hajt. A vízbe dobálják be neki a csirkéket.

Megszerezte.

Ez a madár aminek egy közeli tóban lenne a helye, úgy döntött inkább a pingvinek társaságát kedveli jobban. Innen repült át néha a szemben levő ketrec tetejére a látogatók feje felett.

Az emlegetett kis elefánt.

A mara.

A hóleopárd. Ennyit sikerült elcsípni belőle. Csak azért fontos, mert egy: még soha nem láttam élőben, kettő: nap mint nap használom.

Rengeteg időt töltöttünk ott de megérte, mert tényleg igényesen mutatják be az állatokat és rengeteg hozzáadott értéket, információt kappa az ember. Ennyit az állatkertről. Eléggé elfáradtunk már a végére, de szerencsére buszozás jött. Nem vagyok híve annak a verziónak, hogy felülők egy városnéző buszra és egy gyors körrel letudom a városnézést. De ez itt telesen más rendszer. Ez is körbemegy, de 24 helyen le lehet szállni és fel és egy jeggyel három napig csinálhatod ezt tetszőleges helyen és időben. Egy elég nagy kör volt a sörgyárig amit kijelöltünk mint második napirendi pont. Elkanyarodtunk ehhez a rozsda mentes acéltüskéhez is amit már előzőnap jó messziről is láttam, és így legalább megtudtam, hogy hogy is néz ki közelről.

Hogy próbáljam érzékeltetni a méretét, íme az alja.

Eddig bírtam az alváshiányt, itt szépen bealudtam a busz ringatózásától. És nagyon jól tettem mert a sörgyári túra is elég hosszú volt. Jó volt egy kicsit feltöltődni előtte energiával.

És akkor beszéljünk a Guinnessről. Ez talán Írország egyik legismertebb márkája. Véletlen de jellemző, hogy a Guinness és Írország is használja hivatalos jelképnek a ír hárfát. A túra tulajdonképpen egy régi kiürített gyárépületben volt kialakítva. Szintenként egy-egy témát dolgoztak fel. Például az első szint volt az alapanyagoké. Részletesen bemutatták az árpa, maláta, víz, élesztő forrását, betakarítását. Az árpát bemuató hatalmas plazma tévéket pl. több tonna árpába állították bele. És nem volt kordonnal körülvéve. Le lehett ülni a szélére és belemarkolni az árpába. Az a kép a Kati gépén van. A vizet pl ami szintén jelentősen befolyásolja a sör minőségét egy vízesés szerűséggel jelképezték.

Volt külön szint az árpa előkészítésének. A pörkölt árpából is kivolt rakva egy lavórra való. Amióta megkostoltam egy szemet belőle nagyon tudom értékelni a Guinness ízét. Szabályosan megszerettem azóta. Szerencsére ez itt Írórszágban nem probléma. Amerre fordul az ember minden felé a Guinness embléma van a kocsmákon, tehát az ellátás biztosítva van. A teljesség igénye nélkül: volt külön szint a hordókészítésnek, a reklámoknak, az épület történelmének és a csapolásnak. De nem ám csak elméletben. Bemutatták és megtanították, hogyan kell csinálni. Nagyon érthetően mondták el, de még is sokan rosszul csinálták. Pedig így kell a tökéletes Guinnesst csapolni. A hivatalos guinness poharat ferdén tartva kezdjük a műveletet.

Majd három negyed pohárnál függőlegesbe állítjuk a poharat, hogy hab képződjön rajta. De még nem töltjük tele.

Ekkor le kell tenni pihenni egy kicsit, hogy a gázok hatására megjelenjen a hab a tetején.

Majd a csapoló kart magunktól eltolva gázmentes sörrel töltjük tele úgy poharat, hogy a hab egy kissé a pohár pereme fölé emelkedjen.

Majd büszkén megállni megállni és a kamera felé mutatni a tökéletes pint Guinnesst.

De lehet, hogy ezt a részt félre értettem. A sörgyár tetején természetesen mint a végállomásként volt egy söröző ami mellesleg körpanorámás volt. Itt még bemutattak egy előtérben sörgyár, háttérben Dublin szivárvánnyal kompozíciót is.

Ez nem mindig látható. Ezután már csak az volt hátra, hogy beismerjük vereségünket és konstatáljuk, hogy erre a napra nem jut már több látni való. Annyit tudtunk még tenni, hogy elmentünk a következő úticélunkhoz és ott szállást kerestünk. Sikerült találnunk egy nagyon helyes kis farmon egy B&B-t. Abba is belenyugodtunk, hogy itt nem lesz internet. Ehhez képest volt volt net. Csak azért nem tettem fel ezt az írást onnan önző módon éjjel 1 óra felé már aludni akartam.

Írta: Feri Címkék: Írország utazás állatok sör Kommentek: 4 hozzászólás
Share on Tumblr
 
Anya 2010. Jul. 25. 09:20
Itt egy nap is kevés lenne nekem. Azért ha már ilyen jól megy a csapolás egy pohárral ide nyújthattál volna!!!!
Anya 2010. Jul. 25. 09:40
Kati megkóstolta azt a sört amit te csapoltál ?
Anya 2010. Jul. 25. 19:12
Mire jó az acéltüske ?
Feri 2010. Jul. 26. 03:12
Csak dísz, semmi más.
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo