Írország, első nap

Valójában nem egy napról lesz szó, de az utazás miatt itt nem egész egy napot töltöttünk még csak.

Lássuk ezt az utazás dolgot. Kati vasárnap ügyelt, ezért az volt a terv, hogy amikor hazaér bevágódunk a kocsiba és irány Írország, Ez azon kevés célpontok egyike ami megközelíthető számunkra, repülés nélkül. Már annyira megszoktuk a repüléses nyaralásokat, hogy automatikusan ide is azzal jöttünk majdnem. De időben beugrott, hogy íde el lehet gurulni és akkor nem kell kocsit béreli sem. A kocsiba beugrásból az lett, hogy még az nap reggel befizettem a szikla szerver éves díját. Ez fájt. Kati meg el akarta intézni, a kocsi biztosítás kiterjesztését külföldre. Már a kezében volt a telefon amikor megtalálta a szerződésben azt a részt ami leírja, hogy a kocsink egész Európára biztosítva van. Gyors reggeli és villám zuhany és tényleg indultunk. Kati kihasználta, hogy megkapta az én előző iPhonomat és sikerült ráküzdeni az általam megvett navi programot, előre beállította a útvonalat a Holly Head-ig. Elég rendes melegben, gyönyörű napsütésben indultunk. Kati szinte azonnal bealudt, az utolsó előtti éjszakája elég fárasztóra sikerült. Megkerültük Londont, sőt jócskán el is hagytuk mire magához tért. Birmingham közelében felülbíráltuk a navit mert egy alakalommal már mentünk a városhoz közelebbi körgyűrűn, akkor vesztettünk pár órát a dugóban. Aztán elhagytuk az autópályát és rátértünk Welsz kanyargós, néha hegyes völgyes tájakon vezető helyi utjaira. Egész addig élt bennem egy olyan remény, hogy elérjük a délután 5 óra körüli kompot. Azonban itt nem lehetett tartani a tempót. És ehhez nem kellett teherautó elég volt egy-két bátortalanul halódó személyautó is. Előzni szinte nem lehetett. Nem segített az sem, hogy itt már eleredt az eső, és néha úgy ömlött, hogy rendesen zavarta a látást. Aztán kiértünk a hegyek közül és elértük Holly Head-et. Nagyon könnyedén megtaláltuk a  kompot ahol kiderült, hogy még be lehetne szállni az 5 óra körül induló kompra de az rég tele van. Sőt az esti is. Maradt mint egyetlen választás az éjjel 2:40-es verzió. Ez egy elég kimerítő éjszakát vetített előre. Viszont maradt rengeteg időnk a kompindulásig. Mivel mindketten csak reggeliztünk addig ezért beültünk kikötő mellett levő mekibe. Szerencsére a mekikben errefelé ingyen internet van, és éltünk a lehetőséggel és lerendeztük a levelezést és a hírek átnézését. Majd szereztünk némi kaját éjszakéra-reggelre és elindultunk, hogy körül nézzünk Holly Headben. De olyan cudar szél fújt, hogy csak pillanatokra dugtuk ki az orrunkat a kocsiból. Végül beláttuk, hogy nem igazán tudunk mit csinálni ott és beáltunk a sorba a kompkikötőben és röpke 6 óra várakozás után már hajthattunk is fel a hajóra.

Mivel a parton közel viharos szélt fújt ezért elég hintás hajózásra számítottam de éjszakára szinte elállt a szél, alig lehetett a hajón érezni egy kis mozgást. Nem nehezteltem ezért. Aztán mind a ketten kidőltünk amit csak azért sajnálok mert így magából a hajóval megérkezésből alig valami élmény maradt. Pedig világosodott mire átért a komp. Még fényképet is elfelejtettem csinálni arról amikor először megpillantottam Írországot.

Mivel én elküldtem a jogosítványomat, hogy cseréljék ki a britt verzióra és ez még nem érkezett meg ezért itt Katinak kell vezetnie végig. Nem repesett a lehetőségtől. Végül egy kis kavargás után megtaláltuk a Travelodge-ot, mert gondoltuk ott hagyjuk a kocsit a közelben mivel csak délután 3-tól foglalhatjuk el a szobát és elindulunk Dublin nézőbe. Na ebből semmi nem lett. Dublinban gyakorlatilag nem lehet az utcán parkolni. Ezért szépen visszakavarogtunk a városközpontba és beálltunk egy jó drága parkolóházba. Ezután már tényleg nyakunkba vehettük a várost. Szerencsére elég kicsi a város központ. Elmentünk a palotába de az még zárva volt. Mentünk pár kört majd reggeli idő lévén beestünk egy kis kávézóba. Erősen nyomott a latban, hogy itt volt internet. Miközben cuccoltunk le az asztalnál megkérdezte a pincér lány, hogy magyarok vagyunk? Mert akkor egyszerűbb lesz ha magyarul beszél velünk. Mint kiderült Szlovákiából jöttek egy fiúval aki szintén ott dolgozott. Ennyire gyorsan nem számítottam arra, hogy magyar szót hallunk. Kis ücsörgés és a remek reggeli után visszamentünk a várhoz, ahol végig mentünk egy vezetett túrán ami egész jó volt mert elég sok információt kaptunk elég szórakoztató formában.

Ezután sétáltunk még egy kicsit a városban többek között bementünk a piacra ami mint kiderült nem élelmiszer piac. Itt megláttam egy keleti dolgokat áruló helyen hennát amire lecsaptam. Marokkó óta akartam venni, hogy kipróbáljuk saját magunk a henna festést. Elég jól el ment az idő ezért felvettük a kocsit miután kifizettük az elég vastag parkolási díjat majd elmentünk a szállodához, ahol amíg Kati bejelentkezett és én őriztem a kocsit mivel nem volt parkoló hely a közelben, simán bealudtam. Felcuccoltunk és kiderült, hogy a wifisként hirdetett szállodában van internet de azért elég vastagon fizetni kéne még. Hát azt már nem.

Kati igényt tartott egy fürdésre és állítja, hogy én ezalatt is aludtam de ez aljas rágalom, bár tény, hogy nagyon gyorsnak tűnt ez a fürdés. Valahogy összekapartuk magunkat és elindultunk újra a város felé most már gyalogosan. Részben célunk volt, hogy szerezzünk egy mobil netet amit használunk az ittlétünk alatt majd a modemet függetlenítve ezután így oldjuk majd meg a nyaralások közbeni internet ellátásunkat. Ezt a tervünket elég sok szaladgálás után végül feladtuk, úgy hogy most marad az a verzió, hogy írok amikor időm van és felrakom amikor net van.

Közben elég szépen eltöltöttük az időt a mászkálással és fáradtak és éhesek lévén elhatároztuk, hogy keresünk egy hangulatos helyet és valami vacsorát. Ez végül is jól sikerült.

Majd még mászkáltunk egy csöppet Dublin mulató részében és haza kutyagoltunk.

Dublin

Dublin

Eléggé kivett mindkettőnket ez a két nap és a közte levő éjszaka úgy hogy Kati nem is bírta eldőlt és itt szuszog mellettem. Én sem tervezek már sokat, csak még lemegyek a 30-40 méterre levő mekibe és feltöltöm ezt, hogy olvashassa aki akarja.

Az élet átírta a dolgokat, a mekiben rossz volt a wifi úgy hogy csak késéssel tudtam feltenni. Elnézést.

Írta: Feri Címkék: Írország utazás Kommentek: 1 hozzászólás
Share on Tumblr
 
Anya 2010. Jul. 22. 13:47
Ma reggel jöttem vissza Pestről, már nagyon vártam a hireket.Apóka próbált veletek kapcsolatot teremteni, hát ezért nem sikerűlt.
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo