Még valami

Mindig ez van, mikor már elküldöm a posztot akkor jut eszembe, hogy még ezt is meg azt is meg akartam írni. Így van ez most is. És még nem csináltam meg a szöveg javítás részt a bloghoz. Jöjjön ide a pótlás.

Például azt is akartam írni, hogy az volt az érzésem amikor visszaérkeztünk Marokkóból, hogy most nem lesz témám. Mert ott nagyon egyszerű volt a helyzetem, mert minden nap egy kaland volt, és úgy éreztem, ezt nem lehet ilyen egyszerű minden napi témákkal folytatni. Ehhez képest rögtön utána vendégünk volt,  aztán kezdtem belakni az iPademet, az is egy érdekes folyamat. Aztán lett Katiak is egy, ami azóta már hozzánőtt a kezéhez, aztán jött az iPhone 4 pontosabban én mentem érte és egy élményekkel teli Apple launch volt éjszakai sorban állással (fekvéssel) az Apple londoni zászlós hajója előtt. Ígérem, ha feláll az új rendszer a gépemen bepótolóm ezeket.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: blog szomszédság mászás Kommentek: 0 hozzászólás

Hallgatás

Elég rendesen elhallgattam. Ennek jó okai vannak. Egy részt a foci VB, amit talán életemben először tudok úgy követni, hogy azt a meccset nézem meg amelyik csak jól esik. Iskolás koromban igen későn lett tévénk és nem emlékszem, hogy láttam volna foci VB-t. Illetve egyszer, amikor a nagy európai körútra mentünk és megálltunk egy ausztriai kempingben akkor ott láttam életemben először focit színes tévében és nagyon csodálkoztam, hogy a játékosoknak nem fekete fehér a meze. Alig bírtak elcibálni onnan. Nem mostanában volt.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: apple iPhone futás iPad időjárás Kommentek: 0 hozzászólás

Cambridge, te drága

Szombaton Cambridge-ben voltunk, még a vendégünkel, Mariannal (róla később). Kedvelem ezt a várost de jártam már ott annyiszor, hogy nem került elő a térkép a hátizsákból amíg ott bóklásztunk. És már a fényképezőgép sem. Ennek részben az is volt az oka, hogy miután Mariann közölte, hogy ahova ő megy ott süt a nap alig, hogy kiszálltunk a kocsiból és kiértünk a nyílt terepre emberes zápor kapott el minket. Mire visszaértünk a kocsihoz a nadrágom már megszáradt de a cipőm még nem. Én előzőleg halkan jeleztem, hogy beltéri programot kéne inkább szervezni, de le lettem szavazva. Ja ás odafelé menet még Kati szegény beleszaladt egy jó kis dugóba ahol majd egy órát araszolt míg én kidőltem a szokásos későn fekvésem miatt.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: Anglia vendégség kirándulás Kommentek: 5 hozzászólás

6 pennys futás

Tegnap futottam egy 1:20-on belülit. Ez annak fényében érdekes, hogy mióta visszajöttünk Marokkóból szenvedtünk mindketten a futással. Bőven 1:20-on kívűl ment. Rendben elismerem, meleg van. De meleg volt elötte is. És akkor nagyon jól ment. Gyártottunk elméleteket. Fogtuk arra, hogy Marokkóban volt egy gyomorrontás szerüségünk. Tény, hogy a visszaérkezésünk utáni 2-3 napban nem is tudtunk elmenni futni egyáltalán mert nem mertünk elindulni egy másfél órás útra ami távol van a kis helység porcelánjától. De ez már bőven több mint egy hete volt. Viszont ezen a héten is futottunk egy gyalázatosat még. Van egy dietetikus barátunk, hátha erretéved és gyárt nekünk erre egy használható elméletet. Egyébként ekkor, amikor sétáltunk arrafelé ahonnan indulni szoktunk, találtam egy 5 pennyst. Visszafelé futá után meg Kati talált egy 1-est. Így lett ez egy 6 pennys futás.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: London iPad apple futás Kommentek: 3 hozzászólás

Nagy fa

Amibe a fejszémet vágtam. Ürítem a gépem.

Több mint két éve vettem ezt a gépet és azóta használom rendületlenül. Az elején, mivel a környezetemben nincs senki aki ilyet használna és tapasztalattal rendelkezne, nagyon sok program került rá. Kicsit teszteltem, mi az ami kell és mi az ami nem. Évek teltek az utolsó maces tapasztalatom és a között, hogy újra lett ilyen gépem. Több száz program került fel a gépemre, és csak most tudom, hogy mennyi felesleges amit egyszer kétszer elindítottam és azóta sem. És akármennyire jó rendszer az OS X ez már sok volt. Főleg, hogy vállalati környezetben is használtam és így került rá VPN ami eléggé bele épült a rendszerbe és elég tré darab. Meg lett rárakva Parallel ami szintén hozzá adott pár dolgot a systemhez, amit biztos ki lehetne valahogy irtani de nincs kedvem ezzel foglalkozni. Főleg, hogy fel kell raknom a 10.6-os rendszert mert az új fejlesztő eszközök már csak azon működnek. És úgy döntöttem, hogy szűz telepítést csinálok. Mindent leszedek a gépről, letörlöm a lemezt és felrakok egy tiszta rendszert és arra visszamásolgatom az anyagaimat. Ez nem mellesleg jó alkalom arra, hogy egy csomó haszontalan dolgot kiszórjak. Persze lesz ezzel gond bőven mert ez a rendszer nem erre van kitalálva. Szóval el leszek vele egy darabig. Már rég meg kellett volna csinálni, de húztam az időt mert nemszeretem munka. De most nekiálltam. Már rengeteg cuccot átmásoltam egy tartalék lemezre. Persze van még bőven. A trükkösebb része csak ezután jön. Pl a levelek amik itt vannak a gépemen és nem a szerveren, nem részletezem. Félek lesznek tanulságai az estnek. Nagyon nem szeretném újraépíteni a iPhoto Faces adatbázisát. Valahogy meg kell oldani, hogy az ezzel a géppel szinkronizáló iPhone és iPad is ott tudja fojtatni ahol abba hagyta. Ez elég sok kérdést vet fel.Pár hajszálamba belekerül, jó eséllyel.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: apple számítógép Kommentek: 0 hozzászólás

Elég furcsa hetem volt

 Már mint az előző. Kezdve azzal, hogy múlt hétfőn megérkeztünk Marokkóból. Itt várt 2 iPad, amit Gabi egy kicsit kalandosan de sikerrel vett át. És ezt nem mondhattam el senkinek otthon és ebből kifolyólag le sem írhattam. Úgy kellett tenni, mintha csak 1 jött volna. Mert a másik az Apám szülinapi meglepetése volt. Jócskán megkésve. De erről nem tehettünk. Sőt! Időben meg akartuk rendelni az ajándékot meg az én új játék szeremet, de az Apple leszarta az európai rajongóit és az ide szánt adagot is az USA-ban szórta ki. Ezen nagyon felmérgeltem magam. Annyira, hogy le sem tudtam ide írni akkor. Pedig akkor pont 2 nappal a szülinapja előtt tudtunk volna hazamenni, szép kényelmesen, hetekre előre megvéve a repülő jegyeket.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: iPad apple apám videó Kommentek: 4 hozzászólás

Olajfolt

Az ember a tőle távol eső dolgokat általában nem képes felmérni valódi méretében. Nincs persze összehasonlítási alapja, nem tudja hogy az a dolog amit lát a tévében hírekben mekkora lehet. Itt van egy talált oldal ami a Mexicói öbölbeli olajfoltot mutatja meg neked a környezetedhez képest: így nézne ki az olajfolt nálad. És csak érdekesség képen így nálunk.

Írta: Feri Címkék: talált Kommentek: 0 hozzászólás

Golf labda

Mindenki látott már életében legalább egyszer egy golf labdát, tehát van fogalma arról, hogy az egy igen kemény dolog. Azt már kevesebben tudják, hogy valójában gumi, még ha kemény is.

Íme a bizonyíték

Írta: Feri Címkék: talált videó Kommentek: 0 hozzászólás
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo