Taghia - fokozás

Nagyobb időszakot fog át ez a  post most. Hétfő reggel, miután előző este tisztáztuk, hogy mennyi is valójában az idő, mert erről eltérő információink voltak, sikerült időben felkelni. 10 előtt jó pár perccel glédában vártuk a kocsit amit úgy ígértek, 10-re hozzák oda a szállásunkhoz. Fél tizenegykor mikor Kati rátelefonált a csajra, hogy mi lesz a kocsival azt mondta, hogy már úton van. Arabosan pontos volt. Végül is kb 11-re lehetett ott, majd még egy órán keresztül kereste a szállásunkat. Hiába adtuk meg neki a szálásadónk telefonszámát nem sikerült korrekt útba igazítást kapnia. Végül is nagyjából 12 felé tudtunk útnak indulni. Majd elfelejtettem a szállás által felkínált transfer a reptérről kiderült nem ingyen volt, olyannyira, hogy kétszer annyiba került mint az előző napi taxink ugyanazon az útvonalon. Itt semmi nincs ingyen.

Az indulás után egy kicsit megnyugodtunk mert innentől a mi kezünkben volt az irányítás. Odakanyarodtunk ahhoz a kávézóhoz ahol már előzőleg voltunk és feltőltöttem az előző postot. Majd tankolás és irány az Atlasz Hegység. Eléggé késésben voltunk de nem volt mit tenni mentünk ahogy lehetett. Végül is amikor kiértünk Marakesből akkor már a forgalommal sem volt gond. Nem azt mondom, hogy átvettem az itteniek vezetési stílusát de alkalmazkodtam. Egy késői ebéd megállóval értük el a hegyek lábát amikor már sejtettük, hogy az nap nem érjük el a kitűzött célunkat, a hegyekben lebeszélt szállást. De gondoltuk megyünk addig amíg lehet autóval és ott megszállunk valahol. Nos az autóval elérhető errefelé kicsit más fogalom mint mi gondoltuk. Cirka 65 kilométert tettünk meg az út vége felé egy olyan úton ami odahaza bányákhoz vezet. Kapartak kb 2 autó széles utat a talajba majd nagyjából elegyengették és lehengerelték. Nesze út, menjél rajta. Ekkor már eléggé elcsigázottak voltunk, főleg idegileg, hogy hogyan oldjuk meg az éjszakát. De mint kiderült ez okozta a legkisebb gondot. Az út vége felé leintet minket egy helyi gyerek és az első szálláshoz vezetett, persze feltételezem nem önzetlenül. És nem is járt rosszul de ez majd később. Az út utolsó 100-150 kilométerén már nem találkoztunk turistának látszó személyekkel. A nem aszfaltozott úton ami szinte csak ehhez a kis berber faluhoz vezetett úgy néztek ránk mint a marslakókra. Erre mondjuk számítottam is. Mi voltunk a napi szórakozásuk, ki is használták, amíg láttuk őket végig utánunk fordultak.

Mikor végül is megérkeztünk a szállásra úgy éreztük magunkat mintha valami mesébe csöppentünk volna.

Egy csak folyó vízzel ellátott házban találtuk magunkat. Se villany se egyéb ilyen flancosságok. De barátságos emberek meleg vacsora és végül is fedél a fejünk felett, mi mást kívánhattunk volna. Itt azt is megtudtuk, hogy az előttünk álló 2 és fél órás gyalogutat reménytelen vállalkozás egyedül megtenni. Nincs kitáblázva és nem lehet egy ilyen hosszú utat elmagyarázni. Ezért felfogadtuk a kis srácot aki tegnap elkapott minket az úton és ő feljött velünk egy szamárral és a szamár hátán a nagy hátizsákjainkkal. Most bevillant, hogy otthon még tipródtunk egy kicsit, hogy bőrönd vagy hátizsák. Végül is én erősködtem, hogy hátizsák. Elég érdekesen festett volna a szamár két bőrönddel a hátán.

És itt jön a fokozás. Már az előző esti berber falucska is úgy nézett ki mintha lementünk volna a térképről. Ha jobban belegondolok ez így is volt. Bár mindenkinek a zsebében ott lapult a mobil telefon, igaz internetet nem láttak még. Állítólag az egyik házban ahol volt villany és telefon ott használtak az ottaniak internetet. Majd gyalogoltunk embertelenül sokat és egy a hegyek között levő berber falucskába ahogy beléptünk egy számítógép látványa fogadott és Kati kiderítette, hogy lehet rajta netezni. Az egész úton csak egy két szamaras ember jött szembe. A folyó mellett megbúvó 5x10 méteres búza földecskéken gúgolva szorgoskodó emberek lelki ismeretesen végigkísértek tekintetükkel. Ide érve aztán kiderült, hogy van rajtunk kívül itt még egy fehér ember. Ő a vendéglátóval ülve beszélgetett. Majd kiderül, hogy nincs egyedül két másik társa mászik valahol a közelben. Ja és 3 másik társa elment arra a helyre ahol még lehet használni a mobil telefont és ők is előkerültek nem sokkal később. Kisvártatva megérkezett egy újabb adag turista. Nem sorolnám végig estére lettünk nagyjából 35-en vendégek. Nem erre számítottam a világ végén és még azon is túl egy kicsivel. Nem emelte a hangulatot, hogy az előttünk itt lévő bunkó francia franciául beszélő csapat köszönésre sem méltatott és gyakorlatilag levegőnek tekintettek. Szerencsére jött egy nagyon kedves francia turista a lányával és velük Kati nagyon jól el tudott beszélgetni és nagyon jó tippeket kaptunk. Lehet, hogy ez alaposan befolyásolja marokkói utuk további folytatását. Majd meglátjuk.

Az itteni helyet leírni lehetetlen. A rengeteg turistától eltekintve olyan amilyet az ember csak régi útikönyvek fekete-fehér fotóin lát. És mi itt vagyunk a kellős közepén. Talán lesz egy-két fotó ami visszaad valamennyit a látványból, de az érzés amit itt átél az ember az nem magyarázható el általam ismert szavakkal.

Írta: Feri Címkék: marokkó utazás Kommentek: 2 hozzászólás
Share on Tumblr
 
Anya 2010. May. 27. 16:35
-hát nem tudok! -
Anya 2010. May. 27. 17:03
élvezzétek a tájat, mászni méshol is lehet Apóka
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo