Kirándulás sok képpel

Már régóta terveztük, hogy elmegyünk kirándulni. Nem csak úgy kettesben, hanem egy kicsit nagyobb létszámban. Ha jól emlékszem ennek szellemi szülője Andi, vagy Zsolti volt. De az is lehet, hogy nem. Na végül is ők szegények nem tudtak eljönni mert Andi dolgozott.

Még tegnap mérlegeltük a Gabival meg Krisztiánnal, hogy, hogy tudnánk végre megejteni ezt a kirándulást. Gabi dolgozott éjjel tehát pihennie kellett délelőtt, mi még terveztünk futást de mivel én is sokáig fent voltam no meg Kati rendesen panaszkodott a tegnapi futása miatt bizonyos testrészeire ezért a futás nem lett nagyon erőltetve, el is maradt. A helyzetet bonyolította, hogy délután 4 körülre ígérték az esőt ide délkelet Angliába. De már annyira akart mindenki menni, hogy ezt nem éreztük elég visszatartó erőnek úgy sem, hogy végül is 2 óra felé indultunk talán el. 10 km volta tervezett kirándulás ami egy kellemes 2-3 órás séta, plusz a kitérők, szóval kinézett egy ázás.

A kiindulási és egyben érkezési pontot hamar elértük tankolással, egyszeri eltévedéssel. Már a parkoló környéke is nagyon kellemes eldugott kis hely volt. Villámgyorsan azonosítottuk a kezdő haladási irányt és bevetettük magunkat a természetbe. Rögtön szembesülnünk kellett azzal, hogy jól választottunk helyet és időt mert szinte az összes erdős rész borítva volt bluebell-el.

bluebell field

Ennek nincs magyar neve mert főleg északnyugat Európában fordul elő. Angolul itt van róla információ. Itt azt írják, hogy az európai bluebell előfordulás 70%-a Nagy Britanniában van. Azokat az helyeket ahol ilyen sűrűségben fordul elő bluebell erdőnek szokták hívni. Sajnos nem voltak jók a fényviszonyok a fotózáshoz ezért itt egy kép ahol jobban látszik, hogy milyen egy ilyen virággal borított erdő.

De nem csak ez volt, elég változatos részeken mentünk.

Volt patakon átkelés is, csak a móka kedvéért a hídtól pár méterre. Itt gyorsan kézbe vettem a kamerát hátha valaki bemutat egy csuka fejest. Nagyon sajnáltam volna az illetőt de még jobban, ha nem készül róla kép.

Mindenki megúszta, úgyhogy szárazon folytattuk a túrát. A természet még nyújtott más színes látnivalót is.

Angliában elég jellemző, hogy magánterületeken vezetnek keresztül turista útvonalak. Ilyen helyeken az állattartás vagy egyéb okból elég sok kerítés van. Ezeken egy lépcső szerű dolgon lehet átlépni. Egy helyen viszont láttunk egy kutyáknak kialakított átkelőt is, hogy ne keljen nekik átugrani a kerítést. Kati bemutatja a kutya áteresztő zsilipet.

Néhány helyen érintett az út lakott részeket is. És nem baj mert Angliában a vidéki házak nagyon jól tudnak kinézni.

Érdemes észrevenni a felfutó lilaakácot és az Angliában nagyon jellegzetes fülkeszerű ablak igen csinos kialakítását.

Az ilyen túra útvonalak úgy vannak kitalálva, hogy elmenjenek egy kocsma mellett ahol a vándor időzhet egy kicsit és felfrissülhet. Itt két kocsma is volt az út mellett. Mi a másodiknál álltunk meg ami az út kb. 2 harmadánál volt. Ez egy elég puccos hely volt, és nagyon sokan ebédeltek itt, vagy minek nevezzem ami úgy fél 4 felé történik és rendes tál ételek szerepelnek benne. Mi csak egy sört ittunk, Kati kólát természetesen, majd haladtunk tovább az úton ami itt ennek a templomnak a kertjén haladt keresztül.

Még jutott szépség az út ezen szakaszán is.

Meg láttunk példát a természet kegyetlen törvényeire is. Viszont ez a kép annyira nem kellemes látvány, hogy mindenki akarja látni ezért csak az kattintson akinek bírja a gyomra a döglött szarvas látványát.

6 óra felé értünk vissza a kocsihoz, és pont jókor mert elkezdett cseperegni az eső. Kegyes volt hozzánk az időjárás mert késett a beígért időponthoz képest 2 órát ami nekünk pont elég is volt. Pillanatok alatt hazaértünk és én bár nem fáradtam el, mégis eléglaposakat pislogtam. Úgy látszik a friss levegő és mozgás megtette hatását. Remek vasárnapi program volt. Ha módunkban áll ismétlés következik.

Írta: Feri Címkék: kirándulás szomszédság természet Kommentek: 7 hozzászólás
Share on Tumblr
 
Gabs 2010. May. 18. 21:30
Hát halljátok, már megint el tudnék képzelni egy ilyen túrát!!!olyan jó volt még utána is......nagyon jó volt!
Gabs 2010. May. 18. 21:31
a fa alatt álló képemen úgy nézek ki mintha már a kocsma után lennénk.:) Kati marha jó vagy a bluebellek között.....
Feri 2010. May. 19. 00:09
Azt mondtam Katinak mikor hazaértünk, hogy most azonnal indulnék a következő ilyenre. Legközelebb csinálunk egy kicsit hosszabbat, rendben? Ha sikerül felkelni időben.
Anya 2010. May. 19. 21:43
az időjárás miatt nyílik ez a virág csak ott éppen kifogtátok a virgzást?nincs védve ?
Gabs 2010. May. 20. 14:33
simán.....hosszabb is belefér....na és igen indulás reggel!
Anya 2010. May. 20. 16:37
ide én benevezek, talán még egyszer össze jön
Feri 2010. May. 20. 21:17
Valószínűleg a nedvesebb, hűvösebb éghajlatot kedveli. Nincs védve, de kár lenne leszedni, ez így szép.
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo