Haza felé

Gondoltam, hogy marokkói élményünk nem lesz már újabb és majd csak utólag írok dolgokról amik kimaradtak a híradásból. Nos nem pont így lett.

Nagyon jót aludtunk mert este meleg volt. Fél álomban oda nyúltam a termosztáthoz és bekapcsoltam mert előtte nézegettem és megállapítottam, hogy hűtésre van állítva, így állítgatni nem kell. Pont jól lehűlt a szoba reggelre. Még be is kellett takarózni. Remek így aludni, persze ha nem szól pár óra múlva a telefon ébresztője. Kimásztunk az ágyból és kezdtük a szokásos rutint, utolsó holmik összesöprése és bőröndbe, illetve ebben az esetben hátizsákba gyömöszölése, majd átnézni mindent, hogy nem marad e valamink a szobában. Egyszer csak hallom, hogy Kati nagy csörömpöléssel leejtett valamit és az jól össze is tört. Megyek a fürdőszobába, hogy mi történt. Kati rögtön kérdi, hogy mit törtem össze!? Mondom én innen hallottam. Ő meg, hogy felőlem. Nem tudtuk mire vélni a dolgot. De kitaláltam valamit, hogy biztos ezt lökhette meg és az hallatszott úgy. Kész lettünk a pakolással és nyitom az ajtót, hogy menjünk leadni a kártyát (nem kulccsal, hanem kártyával nyíló ajtó), és látom, hogy pontosan az ajtónk előtt egy talpas pohár maradványai hevernek. Valakinek nem sikerült egy mozdulat. Kifelé még szóltam a recepciósnak, hogy mit találtunk, azonnal mentek is, hogy eltüntessék a maradványokat.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: marokkó utazás Kommentek: 2 hozzászólás

Még itt

Reggel jó ráérősen indultunk neki a marakesi vásárlásnak. Annyira ráérősen, hogy majdnem délben. Ez egyébként jó szokásunk, hogy a déli országok nyaraiban a legmelegebb órákat az utcán töltjük. Nem sorolnám fel az összes ilyen ballépésünket. De bírjuk, semmi baj. Ma is majd háromig mászkáltunk elintézni a vásárlandókat. Kati szeretett volna egy felsőt, na azt nem vettünk, lett viszont nekem egy marokkós pólóm, Kati kezén egy már most halványuló henna. Meg még pár dolog de az meglepetés lehet olyanoknak akik esetleg olvassák ezt. Na nem reménykedj azért túlzottan, alig költöttünk valamit.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: marokkó utazás Kommentek: 1 hozzászólás

Marakes - kezdet és vég

Assilah annyira megtetszett mindkettőnknek, hogy úgy döntöttünk nem sietünk elhagyni, noha még legalább egy várost szerettünk volna megnézni. Assilah tulajdonképpen elég kicsi. De nagyon jó a fekvése, a medinája a tengerparton van.

És talán e miatt nem a szegény negyed jellemző rá. Sőt egyértelműen látszik, hogy igyekeznek rendbe hozni, kevés a kopott házfal és sokkal több a barátságos fehér vagy kék festés, amibe mindenféle színek vegyülnek itt-ott.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: marokkó utazás Kommentek: 1 hozzászólás

Európát látni

A tegnapi nyűglődésünkből még nekem maradt valamennyi, de az az érthetetlen fáradtság legalább elmúlt. Megreggeliztünk (talán az eddigi legjobbat), bár sajnos nem tudtuk teljes mértékben élvezni. Viszont annyira már jól voltunk, hogy érzékeljük, hogy csodálatos környezetben töltöttük az éjszakát.

De sok minden várt még ránk összeszedtük magunkat és útnak indultunk. Nem volt pontos célunk, csak az, hogy elmegyünk az ország legészakibb csücskébe. Ha lesz lehetőségünk megnézzük magunknak Európát. Általában egy földrész vagy egy ország legilyenebb, legolyanabb pontjait szokás kitüntetni és turista látványossággá alakítani. Gondoltuk, hogy Afrika vagy legalább is Marokkó legészakibb pontját megtalálni nem lesz gond. Nos nem jártunk ott. De az út amire tévedtünk miközben keresgéltünk nyújtott olyan helyet számunkra ahonnan hazaintegethettünk.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: marokkó utazás Európa Afrika Kommentek: 3 hozzászólás

Irány észak

Kati már leírta, hogy nem bizonyult a világ vége és azon is túl egy kicsit számunkra értelmezhető mászó helynek. És azt is leírtuk, hogy a társaság sem bizonyult megfelelőnek. Osztottunk, szoroztunk és úgy ítéltük, akkor járunk legjobban, ha nem erőltetjük tovább és otthagyjuk Taghia-t. Szép hely, de láttuk a szépségeit próbáljuk új szépségek felé haladni. Ezért egy kis délelőtti kirándulás után amit a hegyekbe még beljebb tettünk, elindultunk kifelé a hegyek közül.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: marokkó utazás Kommentek: 0 hozzászólás

Taghia - fokozás

Nagyobb időszakot fog át ez a  post most. Hétfő reggel, miután előző este tisztáztuk, hogy mennyi is valójában az idő, mert erről eltérő információink voltak, sikerült időben felkelni. 10 előtt jó pár perccel glédában vártuk a kocsit amit úgy ígértek, 10-re hozzák oda a szállásunkhoz. Fél tizenegykor mikor Kati rátelefonált a csajra, hogy mi lesz a kocsival azt mondta, hogy már úton van. Arabosan pontos volt. Végül is kb 11-re lehetett ott, majd még egy órán keresztül kereste a szállásunkat. Hiába adtuk meg neki a szálásadónk telefonszámát nem sikerült korrekt útba igazítást kapnia. Végül is nagyjából 12 felé tudtunk útnak indulni. Majd elfelejtettem a szállás által felkínált transfer a reptérről kiderült nem ingyen volt, olyannyira, hogy kétszer annyiba került mint az előző napi taxink ugyanazon az útvonalon. Itt semmi nincs ingyen.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: marokkó utazás Kommentek: 2 hozzászólás

Indulás tovább

Tegnap egy kicsi jobban elmerültünk Marakesben. Nekivágtunk, hogy gyalogosan járjuk be a várost. Ez nem lehetetlen fizikailag mert nem nagy terület, csak nagyon sűrű. Volt egy botanikus kert szerűség, ahova bementünk. Ez maga volt a béke szigete. Életemben elösszőr láttam bambuszt, nem bútor formájában. Megint csak olyan dolog amiről nem volt előzetes képem, mégis meglepett, és nem lehet érzékeltetni, milyen, mert csak hasonló közelében sem voltam még. De volt itt egyéb érdekesség is, ha sikerül töltök fel képek.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: marokkó utazás Kommentek: 2 hozzászólás

Rejtvény

A futó útvonalunkon elmegyünk egy gyümölcsös mellett. Valójában több mellett de most csak egy érdekes ezek közül. Itt van egy kapura felszerelve ez a tábla.

Egyszer amikor valamilyen okból nem futottunk de kellett a mozgás akkor sétáltunk erre és fedeztük fel ezt a táblát. És jól rácsodálkoztunk a szövegére. Aztán az egyik tescozásunk alkalmával eszembe jutott, hogy már rég le akartuk fotózni de valamiért soha nem fényképezőgéppel futunk, így vettem egy szokatlan kanyart mire Kati csak egy másodpercig csodálkozott aztán már vette is elő a telefont, hogy lefényképezze. Ez a kb 50 méteres kitérő most azt eredményezi, hogy meg tudom mutatni.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: angol rejtvény Kommentek: 1 hozzászólás

Marakes

Sajnos a riadban ahol lakunk, nincs net. Erre azért nagyon nem is számítottam. Így adagokban lesz a blogolás. Megírom amikor ihletem van és feltöltöm amikor lehetőség lesz.

Nagyon nem tudtam, hogy mire számíthatok. Csak arról volt némi elképzelésem, hogy nagyon más lesz mint amit megszoktunk, vagy amivel eddig találkoztunk az utazásaink során. Ehhez képest kulturális sokk ért. Pontosan tudom már, hogy ezt elmesélni, érzékeltetni nem fogom tudni.

Ma ahogy ledobtuk a csomagokat, elindultunk Marakest felfedezi. Az ugye egy dolog, hogy az utca nevek arabul vannak kiírva, de az sem mindig. Bár volt nálunk térkép de a házigazda srácnak még is meg kellett mutatni az utat a fő útig, hogy valamelyest képben legyünk, hogy merre kell menni. A fő utat úgy képzeld el, hogy járda nincs, a házak között az aszfalton, halad a gyalogos és egyéb forgalom keveredve. Az egyéb forgalmat autók, biciklisek és rengeteg kis motoros alkotja. Szigorúan bukósisak nélkül. Volt már olyan motor amin láttam bukósisakot. Az oldalára felakasztva. Este visszafelé jövet leszűrtem a tanulságot, hogy a motorokban nem lehet izzót cserélni, elvétve volt csak olyan amelyiknek elől és hátul is égett a lámpája. Sokkal több olyan volt, amelyiknek egyáltalán nem volt világítása. A forgalmat szamaras fogatok színesítették.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: marokkó utazás Kommentek: 0 hozzászólás

Helyzet jelentés Afrikából

Amikor ezt írom éppen Afrika fölé értünk. És jó helyen mert rá lehetett látni Gibraltárra. Jó volt újra látni, felelevenedtek az emlékek. Lehet, megint el kéne oda menne egy hétvégére. Készült kép a Gibraltári szorosról. Első benyomásom Afrikáról, hogy felhős. Épp csak ki látszott belőle Tanger. Persze most már beljebb vagyunk itt nincs semmi pára. Ha kinézek az ablakon akkor látom az óceánt és Marokkó nyugati partjait, ahova tervezünk elmenni. Sűrűnek ígérkezik a következő bő egy hét.

Kaptunk már ízelítőt az arab világból. Amikor felszálltunk a gépre igazi arab zene szólt. A kaja amit épp elfogyasztottunk már hordozta az arab világ érintését.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: Afrika marokkó utazás Kommentek: 0 hozzászólás

A jó, a rossz

és a szemüveg. Imádok ilyen kis szójátékokat írni. Na de bontsuk ki, hogy mi húzódik meg e mögött. De előtte még had magyarázzam meg, hogy nem a repülőről küldöm ezt a postot, hanem bekészítettem előre, hogy legyen itt egy kis olvasni való, ha erre téved valaki.

A jó az, hogy szerdán és csütörtökön még futottunk egyet mielőtt egy hét marokkói futás mentes időszak köszöntene ránk. És szerdán ismét lett egy legjobb időm ezen a távon. Nagyon jól éreztem magam, jól esett a futás ezért ment is. Aztán a végén amikor már láttam, hogy nagyon jó a részidő megnyomtam az utolsó 1-2 kilométert.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: futás szemüveg Kommentek: 0 hozzászólás

Marokkó, csomagolás

Bepakoltunk. A két hátizsák a konyhában vár. Néha most már belém villan, hogy hova is megyünk. Főleg, hogy most olvastam, hogy az izlandi vulkán kezd csendesedni. Most csak 3 ezer métere köpi a hamut. Igazán semmiség. De a mi szempontunkból ez nagyon jó hír.

Nagyon rég nem csináltam hátizsákos túrát. És most konstatáltuk, hogy ennek van olyan előnye is, hogy nem kell annyira aggódni a súlyhatár miatt mert a zsákok nagyon könnyűek a bőröndhöz képest és ez meg is látszott a mérlegelésen.

Meglocsoltam még a virágokat, kiraktam a szemetet a konyha közepére, hogy el ne felejtsük, elmosogattam, már csak a reggeli tányérokat kell majd, próbáltam összeszedni, hogy milyen esetleg romlandó marad itt. Ennyi. Nagyon kíváncsi vagyok, mert elég ismeretlen terepre megyünk.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: marokkó utazás Kommentek: 2 hozzászólás

Szülinap

Apámé. És elfelejtettem. Na nem teljesen, mert az ajándékról gondoskodtunk már régebben még ha ezek szerint nem is ért oda időben. Meg 2 napja a telefon is figyelmeztetett, hogy ne felejtsem el. Tegnap még beszéltünk is róla Katival erre ma csak annyira késő éjjel jutott eszembe, hogy már nem lehetett telefonálni. Mondhatom szép. Nincs mentségem.

Innen kívánok boldog születésnapot. És isten éltessen sokáig. Vagy ahogy mondani szoktad, egy évig, a többit akkor megbeszéljük.

Írta: Feri Címkék: apám család szülinap Kommentek: 0 hozzászólás

A szomszéd macje

...mindig zöldebb, lenne a stílusos befejezése a mondatnak, de ebben az esetben erről szó sincs. Hivatalos színmegnevezés a  grafit. De most egy kicsit előre szaladtam.

Nem is tudom, hogyan vezessem fel a történetet, hogy olyan hatása legyen mint amilyet rám tett. Mert amikor Krisztián csak annyit mondott, hogy nekünk is van macünk akkor bizony azt hittem ez valami vicc, de amikor azt is elárulta, hogy találta, na akkor nem hagytam élni és azonnal meg akartam nézni. Mint kiderült a kocsi csomagtartójában volt! Azonnal fel kellett hozni. Persze nem új macekről van szó. Közel sem. Sőt az egyik annyira régi, hogy már lassan kezd értéke lenni. Gabi hozta el őket egyik este kocsival. Azt hitte csak monitor és mivel ilyenből található egy pár náluk is ezért ki akarta dobi. Szerencsére nem tette, és így rácsodálkozhatott, az iMacre ami már 1998-ban is kompakt építésű volt azaz a monitor magában foglalta az egész gépet. De a kompakt építésnek már régi hagyománya volt előtte is az Applenél. Szóval egy 10 éves gép ez és egész jól használható ma is. Az értékesebb mégis a 17 éves Color Classik. Ezekből már nincs túl sok. Kezd felfelé menni az áruk. Igazán használni nem lehet, de nagyon fontos gép volt ez  a maga idejében.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: apple számítógép szerelés szomszéd Kommentek: 2 hozzászólás

Marokkóra készülés

Marokkóra készülés jegyében fáj a vállam. Kati tűket bökdösött bele és mindenféle oltásokat adott. De sebaj mert Ő is megkapta a magáét. Konkrétan a hepatitis és tetanusztól már nem kell aggódni. Azért maradt még a tarsolyban ez-az. Rögtön itt van, hogy merre kanyarodik a vulkán (aminek már ki tudom mondani a nevét) hamuja az elkövetkező 4 napban. Megbeszéltük Katival, hogy ha nem tudunk most elmenni Marokkóba akkor egyrészt hamar pótoljuk ezt, másrészt Fontainebleau felé vesszük az irányt. Ebben az esetben túl vagyunk oltva a veszélyes Franciaországi körülményekre.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: Marokkó mászás Kommentek: 2 hozzászólás
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo