Fő a jó kedv

Ma nem keltem valami hű de fényes jó kedvel. Még tegnap zörrentünk egyet Katival. Előfordul. Szellőztettem, virágot locsoltam két helyen is. Elmosogattam. Kenyeret sütöttem. Porszívóztam. Na jó ez utóbbi nem volt önkéntes mert felborítottam egy virágot de ha már a kezemben volt felnyaltam egy kicsit a padlót. Tudom procrastination. De tényleg igyekeztem egy kicsit összekapni a lakást a mellett, hogy tanultam a magam dolgát. Erre megkaptam, hogy sosem viszem ki a tányérokat evés után. Mire válaszoltam, hogy viszont elmosogatom. Hogy miért nem tudom befogni a pofámat. Erre lett csapkodás. És valami általam közelebbről meg nem vizsgált fehér cucc (talán só) szét lett szórva a kanapén. Tudom a takarítás nem az örökké valóságnak szól de azért na. Mivel elég késő volt csak ma reggel szedtem össze ezzel megalapozva a mai hangulatomat.

De ilyeneken túl teszi magát az ember. Elmentem és vettem a városban paprikát, paradicsomot, 2 kg lisztet és haza cipeltem mert oda nem érdemes kocsival menni. Megbeszéltük, hogy Katinak legyen ideje itthon egyedül bogarászni ezért akkor folytatom a bevásárlást a kocsit igénylő résszel amikor Kati nagyjából hazaér. Az első kanyarban, a jobb kilátás kedvéért lemostam az ablakról a vulkáni hamut de ez nem okozott örömet. Főleg az ablaktörlő maradékának fémes csikorgása az szélvédőn. Valami nagyon intelligens illető kisegítette magát az utas oldali szélvédő lapát darabjaival ennyit hagyva nekem:

abalktörlő

Hogy az a... Most eltekintve attól, hogy a megszerzett darabbal jó szerivel semmire nem megy, és egy mozdulattal az egészet le lehet akasztani és a tescoban kb 3 fontért kap jobbat ennél a használt darabnál azért érdemes meg említeni, hogy ilyen akció bizony élet veszélyes lehet. Mert történetes előfordulhat, hogy nincs vulkán és nincs por az ablakon és felhajtok az autópályára ami itt elég közel van és ott kerül hirtelen a szélvédőre valami 70-nél. Legalább kifordította volna a baromarcú, hogy észrevegyem mielőtt elindulok.

Kicsit áttervezem az útvonalat. Úgy is úgy gondoltam, hogy elmegyek most a nagyobbik tescoba megnézni, hogy nem lenne e érdemes odajárni inkább. Ebben az útban pár száz méteres kitérő volt a Hallfords vettem egy szép új ablaktörlőt 10 fontért és most nagyon jól töröl a bal oldalon. Közben azért mindenhol járt az eszem, de főleg azon, hogy bizony én igen szívesen felhelyezném az illetőnek az ablaktörlő maradékát de a bonyolultabb felével előre. Ez a szétszórtság nem segített túlzottan a általam nem feltérképezett tescoban bevásárolni. Tettem benne pár kört és jól el is felejtettem venni dolgokat amik nem voltak felírva de elinduláskor eszembe jutottak. Pl a nem rég felfedezett tesco márkájú olajbogyót ami bizony igen jól sikerült dolog. Vettem viszont narancsot, majd elmentem a kenyeret a kosárba helyezni majd vissza mentem a gyümölcs sorra begyűjteni az almát meg a körtét. Viszont eszembe jutott amiről pár napja beszéltünk, hogy mi az amit eddig sehol nem láttunk és amit mindenkitől kérni fogunk, hogy hozzon ha vendégségbe jön. Makarónit. Mellék vágányra lökte az agyamat a eset na.

Lehet, hogy inkább felkötözném a motorház tetőre egy hosszabb útra, hogy a kis kezével törölhesse a szélvédőt de ütemre ám. Megint elkalandoztam.

Azt hiszem összerakom a kicsit szétfáradt csúzlit és látványosan kólás dobozokra fogok célba lövöldözni a ház előtt. Azt hittem, hogy ilyennel már otthon sem fogok találkozni erre itt kell szembesülnöm vele. És tuti, hogy valami keletről ide tévedt kéz volt a dologban. Na nem azért mert egy angol visszarettenne ilyet tenni. Nem. Egyszerűen eszébe sem jut.

Ja és a történet előzménye, még hogy tegnap tudtam meg, hogy Gabi, aki épp most jön Amerikából nem tud nekem hozni egy régóta vágyott iPad-ot. Ezzel nagyjából eldőlt, hogy még egy hónapig biztosan nem jutok hozzá és nem tudom vinni magammal a nyaralásra mert pont akkor tervezik itt kihozni amikor mi épp távol leszünk. Marokkóba nem fogom magammal vinni a laptopot, iPadról terveztem blogolni. Nem fogok.

És épp ebben a pillanatban jött email,  lejártak a lakáshirdetések a nélkül, hogy bármi visszajelzés jött volna rá. Legalább is Melinda nem jelzett ilyesmit. Tehetem fel újra ami kb egy 1-2 óra igen érdekfeszítő tevékenység. Ettől sem lett fergeteges a hangulatom. Se baj, holnap futunk az majd segít.

Írta: Feri Címkék: hangulat Kommentek: 2 hozzászólás
Share on Tumblr
 
Kati 2010. Apr. 27. 05:45
De, nekem szólt, kedden - ma - megy megnézni egy srác a lakást. Hátha... Mindig is én viszem ki a tányérokat, nem zavar. Csak gondoltam két nap ügyelet és egy anyuval való veszekedés után megkérlek a tányérokra, mert megérdemlek egy kis kényeztetést. Nem így van, értem. Sajnálom. Só volt.
Kati 2010. Apr. 27. 08:16
Az ablaktörlő kimondottan aggaszt. Eddig az volt az illúzióm, hogy egy viszonylag stabil, baráti környéken élünk...
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo