Szöveg mentés

Biztos feltűnt vagy legalább is remélem, hogy nézed a blogot és hiányoltad az újabb írást. Most elmagyarázom miért nem írtam az elmúlt pár napban. Vigyázat! Súlyosan szakmai okfejtés következik ami jó eséllyel keveseket érdekel, de hozzá tartozik a történethez, és a többség szinte egy szót sem fog érteni belőle. De akkor is leírom mert ez engem érdekel és ez a blog végül is azért is van, hogy dokumentáljam az engem érdeklő dolgokat. Persze Kati tartotta a frontot és írt a közbe eső napok történéseiről lényegesen közérdeklődésre számottartóbb témákban.

A történet az előző marokkós posztnál kezdődött amit megírtam szépen. Aztán még egyszer mert nem ment fel. Ennek okát még nem tudom, de az egyértelműen látszik, hogy a POST tömb üresen érkezett meg a feldolgozó részhez. Magyarul onnan úgy tűnt nem írtam semmit amikor először fel akartam tenni azt a posztot. Csak sejtéseim vannak az üggyel kapcsolatban és a végére fogok járni a dolognak de most nem ez a legfontosabb. Segít valamelyest, hogy ez a probléma csak velem fordult elő Katival egyszer sem. Tehát hagyjuk ezt a szálat és nézzük, hogy mit csináltam ehhez képest én. Egy automatikus mentést. Ez annyit tesz, hogy amikor írom ezt a szöveget, akkor kérés nélkül 30 másodpercenként lementi a szöveg akkori állapotát. Tehát ha bármi történik (és mint tudjuk a számítás technikában a bármi szokott is történni) akkor a szöveg nagy része meglesz és amikor újra idejövök automatikusan meg is kapom. Jól hangzik, ugye?

De mi tartott 4 napig úgy kb. 20-30 sor megírásán. Nos azon semmi, de rájönni, hogy miért nem megy el a szöveg a mentésre a POST tömbben az igen idegtépő volt. Ha most valaki arra gondol, hogy fenti történésnek köze van az ittenihez az téved, mert ugyan is itt masszívan reprodukálni tudtam ezt a hibát. Aki hozzáértő és megnézte milyen címkéje van ennek a posztnak az már feltételezhetően kapiskál valamit. Én minden esetre csak a hajamat téptem amint láttam, hogy a POST csomag elindul a szerver felé és ott üresen érkezik meg. Ilyen nincs. És mellesleg a POST csomag mellett még egy GET csomag is elmegy. Mi? De gondoltam ez valami általam nem ismert dolog, biztos így kell lennie. Ültem a dolog felett rendesen. És aztán mint az lenni szokott, amikor feladtam és lezuhantam a TV elé, hogy egy kicsit fellazítsam az agyamat megülő ködöt akkor valami szöget ütött a fejemben. Mint később kiderült konkrétan a megoldás. Akik a fentebb említett módon már sejtik miről van szó azok már mosolyognak. Gondolom. De ha nem akkor most már a megfejtés következik.

Arról van szó, hogy természetesen ez blog dolog egy Apache ReWrite modulon keresztül oldja fel a könyvtár struktúrának tűnő URL-eket. Ez szokványos eljárás. Viszont bizonyos okból kifolyólag a teszt részen ez úgy van megoldva, hogy a szerver nem rejti véka alá ezt az átirányítást, hanem a valós URL-re küldi a szervert és a böngésző cím sorban ez meg is látszik ami nekem segít egyébként mert így látom, hogy mi zajlik a háttérben amúgy amikor ez rejtve van. Aha átirányítás! Nos igen. A szépen összeállított POST csomag szépen el lett dobva és szerver egy visszaadott egy átirányítást ami kiváltott a böngészőből egy GET csomag küldést ami természetesen nem tartalmazott semmiféle post adatot. Ennyi. Amikor erre rájöttem már egyszerű volt a dolog. A teszt oldalon egyszerűen egy direkt címzéssel megkerültem az átirányítás ezzel szimulálva az éles oldal megoldását ahol ez az átirányítás annyira a háttérben zajlik, hogy nem vált ki egy második csomag küldést a böngészőből. Még pár sort megírtam és kész is volt a dolog és működik. Innentől még inkább biztonságban vannak az írások. Lehet olvasni.

Innen nézve ez nagyon triviálisnak tűnik, de az vesse rám az első követ akinek minden problémára egyből tudja a megoldást.

Írta: Feri Címkék: apache php rewrite Kommentek: 0 hozzászólás
Share on Tumblr
 
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo