A net csodája

Vajon, mire gondolhat az aki egy ilyen képet feltölt magáról az internetre? Persze az is lehet, hogy nem oda lett szánva de manapság semmi nincs biztonságban, tehát ha valaki egy ilyen képet készít az számíthat a nyilvánosságra.

dagi páros

És vajon mit érezhet a kép készítése közben? Ezt a testet meg kell mutatni mindenkinek? Vagy erre a hódításra büszke vagyok? Így vagy úgy, értékesebb lett általa a világ. Nekem legalább is tetszik, van olyan jó mint bármelyik horror film. A tekintetekből elszántság sugárzik és meg nem alkuvás. Érzem benne az erőt. És nem is hányok. Vannak ennél rosszabbak.

Írta: Feri Címkék: internet talált Kommentek: 0 hozzászólás

Dolgos hétköznapok

Kati elhallgatott egy kicsit (hétfőn írt utoljára), mert két nap ügyelt egymás után, és enyhén szólva sem használható állapotban érkezett haza. Ez egyébként csak egy ügyelet csere miatt alakult így. De erről majd ő részletesebben ha akar.

Nekem is dolgosan alakultak az elmúlt napok. Meg csináltam egy csomó RSS-t a sziklára. Aki olvassa a szikla.hu-t az már észrevehette. Ez már régi adósság volt amúgy. Csak fogalmam sem volt, hogy kell ilyet előállítani. Használni már használtam sokat. Aztán a bloggal kapcsolatosan újra felszínre került a dolog. Mert egy blogmotornak ilyet is kell tudnia. Utána néztem egy kicsit a dolognak és kiderült, hogy semmi ördöngösség nincs a dologban, csak egy kötött XML, ami kötelező és megadható elemeket kell, hogy tartalmazzon. Az XML számomra barátságos dolog, dolgoztam vele már eleget, tehát csak lépni kellett. Abba most nem mennék bele, hogy mi az az XML, akinek kell az tudja. Ha igény lesz rá később lehet, hogy előveszem a kérdést.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: php prog rss Kommentek: 0 hozzászólás

Könyvekről 1.

Borzalmasan sz@r idő van. Viharos szél, eső. Néha annyira veri az ablakot, hogy alig lehet kilátni rajta. Kati szerencsére kocsival ment, nem fog bőrig ázni.

Nagyobb futások után, amíg dolgoztam nagyon jó volt, hogy minden ebéd után kimentünk a srácokkal sétálni és megtettünk szinte minden nap 3-4km-t. Ez remek átmozgatás volt a lábizmoknak és szerintem jelentősen számított abban a tényben, hogy az elmúlt időszakot sérülések nélkül tudtam abszolválni. Mivel a hétvégén futottunk rendesen, terveztem, hogy elmegyek ebéd után sétálni, hogy lemozgassam egy kicsit a lábaimat. Na ez ilyen időben elképzelhetetlen, akármennyire is fanatikusak vagyunk. De ígértem, hogy nem írok sokat futásról.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: futás időjárás könyv Kommentek: 0 hozzászólás

2 x 15

Ismét futásról lesz szó. Mert nekünk ez fontos. De ígérem nem írok meg minden futást. Akkor azzal lenne tele a blog, mert most már rendszeresen tudunk futni és remélem ilyen marad az idő és akkor tudjuk folytatni. Ennek megfelelően szombaton és vasárnap is lefutottuk a teljes távunkat ami 15 km.

A múltkor ide linkeltem az akkori futóútvonalunkat. Ez most módosult, itt az új ha valakit érdekel. Azoknak akiknek nincs Google Earth a gépen vagy nem akarják megnyitni, így néz ki:

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: futás Kommentek: 0 hozzászólás

Európa a Google Street View szemével

A minap fedeztem fel, hogy felkerültünk a Google Street View-ra. Ennek kapcsán gondolkodtam el, hogy vajon milyen lehet a helyzet Nagy Britannia más vidékein. Feltételeztem, hogy ha ilyen kisebb utcák sorra kerültek mint a miénk akkor már elég sok felé járhatott az kamerás autó. Lássuk, hogy mit találtam ez ügyben.

Google Street View UK

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: Európa google street_view Kommentek: 0 hozzászólás

Vicky Cristina Barcelona

Este megnéztük a Vicky Cristina Barcelona-t. Nagyon rég nem néztünk kettesben filmet. Kati sokszor fáradt esténként. Sokszor későn jut eszünkbe akkor meg már nem lehet úgy elkezdeni, hogy időben vége legyen. Jó párszor meg hétvégén filmes parti volt és azzal megelégedtünk egy időre és nem merült fel, hogy mozizzunk. De most már jó ideje nem volt mozi est (kösz az ötletet Ooodri), és ezt a filmet már látták amúgy is a többiek, tehát ha meg akartuk nézni akkor lépnünk kellett.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: film Kommentek: 0 hozzászólás

Kenyér

Mikor elkezdtük írni ezeket a blogokat, fogalmunk sem volt róla, hogy kit mi fog érdekelni. De egyre inkább úgy tűnik, hogy Kati főzős, sütős posztjai viszik a pálmát, arra jön a legtöbb visszajelzés. Az imént chateltem Julcsival és naná, hogy ő is a piskótát emelte ki mint figyelemre méltó írást. Ezt most megelégeltem és ezért sütöttem egy kenyeret. Itt van, lehet nézegetni jól.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: kenyér sütés Kommentek: 0 hozzászólás

Futás után

Tegnap futottunk. És végre újra 15km-t. Nagyon régen szerettünk volna már de az időjárás párszor közbe szólt. De most nem hagytuk magunkat. Bár előtte jócskán esett, úgy döntöttünk bármi lesz lefutjuk a teljes távot. És jól döntöttünk mert mint kiderült a talaj eléggé felszáradt ahhoz, hogy most már kibír rövidebb esőket, el tudja nyelni aránylag hamar és nem marad csúszós vagy ragadós a felszín. Ehhez persze kellett az is, hogy a folyó szintje jócskán lejjebb van és ezáltal a talaj vízszint is csökkent feltételezhetően.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: futás Kommentek: 0 hozzászólás

Identitás zavaros zsázsa

A már említett zsázsa ültetvényünk egyedei egyértelműen napraforgónak képzelik magukat, és akként is viselkednek. Bizonyítékom is van rá.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: iPhone timelapse zsázsa Kommentek: 1 hozzászólás

Szöveg mentés

Biztos feltűnt vagy legalább is remélem, hogy nézed a blogot és hiányoltad az újabb írást. Most elmagyarázom miért nem írtam az elmúlt pár napban. Vigyázat! Súlyosan szakmai okfejtés következik ami jó eséllyel keveseket érdekel, de hozzá tartozik a történethez, és a többség szinte egy szót sem fog érteni belőle. De akkor is leírom mert ez engem érdekel és ez a blog végül is azért is van, hogy dokumentáljam az engem érdeklő dolgokat. Persze Kati tartotta a frontot és írt a közbe eső napok történéseiről lényegesen közérdeklődésre számottartóbb témákban.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: apache php rewrite Kommentek: 0 hozzászólás

Marokkó

Megyünk Marokkóba. Tekintve a repülőjegyek árát ez már elég biztos. Merthogy pár órábal ez előtt megvettük a jegyeket.

Mint jó pár hasonló utunk ez is elég esetleges ötlet szinten indult. Többször tűnt rossz ötletnek, többször nem. Aztán szép lassan meggyőztük egymást, hogy érdemes lenne most már egy kicsit Európán kívülre menni egyszer. Tényleg csak egy kicsit. Pár tíz kilométer választja el Európától. Tulajdon képen ha belegondolok már láttuk Marokkót. Igaz csak a partjait, és igaz elég messziről. Tavaly Gibraltárból.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: marokkó utazás Kommentek: 0 hozzászólás

Google Street View

Járt nálunk a Google fotós autója. Kb. egy éve. És hogy ez miért hír? Mert a képek most kerültek fel. Vagy legalább is én most vettem észre.

Abból gondolom, hogy kb. egy éve lehetett, hogy:

  • Krisztiánék még nem laktak itt,
  • nyiltak a virágok (na jó akkor tavaly nyáron),
  • még csak a zöld kukák voltak, azóta már vannak feketék is,
  • még meg van a tuja a földszintiek ablaka előtt.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: google street_view Kommentek: 1 hozzászólás

Októberi idő

Na nem a hőmérséklet vagy csapadékosság tekintetében. Utoljára tavaly októberben futottam 11km/h feletti átlagot. Ez jó hír abból a szempontból, hogy kezdem visszanyerni a saras, hideg, bejglis idők előtti formámat. Konkrétan tavaly 10. hó 21-én futottam utoljára ilyet vagy jobbat. Bizony nekem meg van ez is, sőt 2007-ig visszamenőleg szinte az összes futás adata.

De ha már a hőmérséklet szóba kerül, akkor jelenthetem a nyári futó cucc viszont előkerült. Végre újra lehetett rövidnadrágban és ujjatlan pólóban futni. Ok talán egy kicsit korai volt. De 12 fok felett volt a hőmérséklet mielőtt elindultunk.  Kicsit fázott a rövidnadrágom mire visszaértünk mert akkor már csak 9 volt. De így sikerül jó időt menni.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: futás Kommentek: 0 hozzászólás

Rókales

Ma délelőtt csöngött a telefon. A szomszéd volt az, Krisztián. Némileg fojtott hangon mondta, hogy egy róka van a hátsó oldalánál a háznak. Nekem sem kell kétszer mondani, nagy sebességgel mentem a hálószoba ablakhoz ami abba az irányba néz. Ehhez letettem a telefont mert a drótosat vettem fel mert a hordozhatóban már elég tré az elem és féltem, hogy megszakad a beszélgetés menet közben.

Álltam az ablaknál és nem láttam sehol rókát. Néztem minden irányba, de semmi. Mivel a telefonos segítség nem állt rendelkezésre, ezért nem tudtam merre keressem. Végül jó pár perc elteltével megmozdult a ravaszdi. Pont az ablakkal szemben és az ablak magasságában (aki nem tudná a hátsó ablakaink egy domboldalra látnak) a bokrok közé ment napozni. Épp az egyik oldaláról a másikra fordult ami elég volt ahhoz hogy kiszúrjam a levelek között. Viszont arra nem elég, hogy fénykép készülhessen róla, ezért ideteszem a múltkori róka lövésemet. Az a ravaszdi azzal hívta fel magára a figyelmemet, hogy gyönyörű tartásban ült a vonat sínen.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: róka szomszéd Kommentek: 0 hozzászólás

3D mozi

Tegnap moziban voltam. Nem lenne ez különösen érdekes, ha nem ez lett volna életem első 3D mozi élménye.

Igazából nem volt elvárásom a dologgal kapcsolatban, nem tudtam mire készüljek. Valami halvány kép élt a fejemben, hogy lehet ez akár jó is. Nagyon régen, 8 évvel ez előtt talán, volt már 3D mozgókép élményem. Volt egy Nvidia videó kártyám amivel a csomagban jött egy 3D szemüveg. Emlékszem jó drága volt e miatt. Azzal játszogattam és az - bizonyos körülmények között - egész jó volt. Ilyen előzmények után ültem be az egyébként remek kis csapattal a nézőtérre és vártam a háromdé élményt. Nos nem voltam lenyűgözve. Azt azért feltétlenül meg kell említeni, hogy nem iMAX technológia volt, csak a helyi mozi 3D-re kibővítve.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: 3D mozi Kommentek: 0 hozzászólás
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo